ASTĂZI, 21 AUGUST, ÎI SPUNEM „LA MULŢI ANI!” ARHEOLOGULUI MARIUS ALEXIANU

Marius Alexianu s-a născut pe 21 august 1950, la Piatra-Neamţ. Viitorul arheolog şi publicist a absolvit Institutul de Limbi Străine, Secţia limbi clasice, la Universitatea Bucureşti.

A fost pofesor şi muzeograf la Piatra-Neamţ, apoi cercetător la Institutul Român de Tracologie şi cadru universitar la Iaşi.

Este co-fondator al Centrului de Studii Egeo-Mediteraneene (2003), la care este director de studii. Este membru fondator al Centrului de Studii Arheo-Istorice (din 2001) şi şeful secţiei etno-arheologie a Laboratorului de Arheologie aplicată şi teoretică din cadrul Platformei de formare şi cercetare interdisciplinară în domeniul arheologiei – Arheoinvest, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat asiduu în redacţiile unor reviste de specialitate. Este autorul principal al primului studiu etno-arheologie din Romania şi printre puţine din lume pe tematica etnoarheologiei sării.

A participat la reuniuni ştiinţifice naţionale (la Piatra-Neamţ, Iaşi, Tulcea, printre multe altele) şi internaţionale: Spania, Franţa: Austria, Italia, Germania, la care a prezentat diverse lucrări în nume propriu sau în colaborare.

Acest articol a fost postat in Noutati.