ASTĂZI, 28 SEPTEMBRIE, ÎI SPUNEM „LA MULŢI ANI!” PROFESORULUI ŞI POETULUI IOAN CORNELIU GHEORGIHŢĂ

Ioan Corneliu Gheorghiţă s-a născut pe 28 septembrie 1942, la Târgu Neamţ. A absolvit Facultatea de Matematică-Mecanică din Iaşi. Este licenţiat al Facultăţii de Muzică din Piatra-Neamţ, filială a Academiei Naţionale de Muzică din Cluj-Napoca. A predat ani de-a rândul matematica elevilor de la Liceul „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ, Liceul de Chimie (astăzi, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamţ”), Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamţ şi Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi” Piatra-Neamţ.

A scris, de-a lungul vremii, mai multe volume de poezie. La Editura „Nona” a scos următoarele titluri: „Tunelul Timpului, „Turnul Babel”, „Raze pe valuri”, „Coborând spre Ierihon” şi „Dietoterapie şi hidroterapie”,.

* „Dietoterapie şi hidroterapie”, Ioan Corneliu GHEORGHIŢĂ Subtitlul cărţii lansate în anul 2001 se referă la prevenirea şi vindecarea bolilor (grele) prin regim naturist şi prin aplicaţiile apei. Încă de la început autorul subliniază că această carte este „un ghid care oferă în special principii ce pot folosi unei persoane instruite, sau care acceptă să se instruiască pentru a se vindeca, colaborând şi cu medicul”.

Surse de documentare: Constantin Tomşa – „Personalitaţi ale culturii din judeţul Neamţ”, Editura „Nona” (http://www.culturaneamt.ro/nona-2001/) şi youtube.