ASTĂZI, 29 SEPTEMBRIE, ÎI SPUNEM „LA MULŢI ANI!” PROFESORULUI ŞI SCRIITORULUI ADRIAN G. ROMILA

Adrian G.[ăină]-Romila s-a născut pe 29 septembrie 1974, la Piatra-Neamţ. Este publicist, prozator, eseist şi professor de limba şi literature română. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Iaşi (1998).

Este doctor în folclor şi antropologie culturală (2005). Este cadru didactic la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Membru fondator al Clubului „Outopos” (1998), este, de aasemnea, memru al Uniunii Scriitorilor din România.

A debutat cu poezie în „Symposion” (1996), iar editorial, cu „Imaginea Raiului în cultura populară, eseu de antropologie” (2009).

A fost apreciat cu mai multe premii.

Alte cărţi publicate: „De-a dragostea şi drumul” şi „În drum spre sud”, „Zeppelin”, „Apocalipsis”, „Mici schimbări în viață”, „Piraţi şi corabii – incursiune într-un posibil imaginar al mării”.

Într-un interviu dat Suplimentului de cultură, Adrian G. Romila spunea: „aș vrea să fiu perceput ca scriitor toată viața; numai că eu cred că a fi scriitor nu e o meserie. Nu te poți înscrie într-un nomenclator social. Așadar, a fi scriitor e pentru mine un fel de viață paralelă. Scrii fiindcă simți că nu poți altfel, chiar dacă scrisul nu îți aduce decât satisfacții personale, intime, intelectuale; nu și remunerare.”

Colaborări: „Antiteze”, „Conta”, „Cronica”, „Convorbiri literare”, „Cuvântul”, „Dacia literară”, „Hyperion”, „Idei în dialog”, „Luceafărul”, „Tomis”, „Viaţa românească”.

Sursă de documentare: Constantin Tomşa – „Personalitaţi ale culturii din judeţul Neamţ”.

Sursă foto: suplimentuldecultură.ro

Acest articol a fost postat in Noutati.