ASTĂZI, 6 AUGUST, ÎI SPUNEM „LA MULŢI ANI!”! CERCETĂTORULUI VASILE AVĂDANEI

S-a născut în ziua de 6 august 1957, la Fântâna Mare, Suceava. Viitorul inginer, cercetător ştiinţific, doctor în chimie (1998) a fost absolvent al Facultăţii de Inginerie Chimică, Iaşi.

Este cercetător științific gradul III în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române, Centrul de Economie Montană (CE-MONT), Vatra Dornei. Este Președintele Centrului de Incubare Creativ – Inovativ de Afaceri Roznov și secretar al Forumului Montan din România. Absolvent al Institutului Politehnic din Iași, Facultatea de Inginerie Chimică (1982). Doctor în Științe Chimice la Universitatea ”Politehnica” din București (2000). Studii Postuniversitare în Management organizațional (2015) și la Școala postdoctorală pentru biodiversitate zootehnică și biotehnologii alimentare pe baza ecoeconomiei și a bioeconomiei necesare ecosanogenezei (2015) la Academia Română.

Autor a 25 de cărți, a 4 brevete de invenții și a 51 de lucrări publicate în reviste de specialitate, Vasile Avădănei abordează probleme stringente din cadrul unor domenii precum: dezvoltarea montană, dezvoltarea economică locală, cercetare-inovare-creativitate, turism, antreprenoriat, planificare strategică, bioeconomie, ecologie, științe chimice. În anul 2011 a primit premiul „A. Tacu”, acordat de Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române, filiala Iași.

Cele mai noi volume ale sale sunt: „România între Est şi Vest” (2018) şi „IA – A.D.N.-ul civilizaţiei montane româneşti” (2019).

Acest articol a fost postat in Noutati.