„CARMEN SAECULARE” PROPUNE PUBLICULUI NEMȚEAN UN MĂNUNCHI DE EVENIMENTE ARTISTICE ÎN DECEMBRIE 2022 ȘI IANUARIE 2023

Pentru finalul anului 2022 și începutul celui viitor, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a pregătit un mănunchi de zece spectacole dedicate publicului din județ.

Astfel, sâmbătă, 10 Decembrie 2022, la Sala Unirii din cadrul Muzeului de Istorie din Roman (ora 17:00), în organizarea de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a Asociației Cultural-Științifice „Urbana” din Roman și Complexului Muzeal Național Neamț, se va desfășura RECITALUL CAFÉ-CONCERT susținut de membrii cvartetului de coarde „Allegria”, din Iași.

***

Miercuri,14 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va găzdui concertul POVESTE DE CRĂCIUN, al cărui protagoniști vor fi grupurile vocale ale clasei de canto tradițional de la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț (prof. Georgiana Șerban Axinte) – „Floare de colț”, „Mugurașii din Ghindăoani” și „Sânzienele” (intrare liberă).

***

În organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculareˮ Neamț, joi, 15 Decembrie 2022, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț, începând cu ora 17:00, va avea loc spectacolul „Fluturi iernatici cu praf de colindeˮ. Participă Clasa Canto – muzică ușoară din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, Grupul „Happy Kidsˮ (ambele coordonate de prof. Paula Ghivirigă), Clasa de actorie a Școlii Populare de Arte Piatra-Neamț (coordonator, actrița Maria Hibovski) și, ca invitați speciali, membrii Clubului „Ray’s Danceˮ.

Intrarea este liberă.

***

Duminică, 18 Decembrie 2022, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț se va desfășura spectacolul COLIND PRIN SUFLET DE COPIL. Pe scenă va urca îndrăgitul interpret Grigore Gherman, alături de Clasa de dans popular a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului” (intrare liberă).

***

Luni, 19 Decembrie 2022, ora 18:00, pietrenii sunt invitați la un eveniment aparte – CRĂCIUN MULTIETNIC. La Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț vor performa Ansamblurile „Niki” al Comunității Elene Piatra-Neamț, „Steluțe vesele” al Comunității Lipovenilor Ruși, „Comorile Neamțului” și „Brâul roșu” din Piatra-Neamț (relații la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, telefon: 0233.215.278);

***

Marți, 20 Decembrie, 2022, ora 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, va avea loc concertul Ansamblului „Nemțișorul” (coordonat de Laurențiu Marian) și Ansamblului folcloric „Brâul roșu” (coregraf, Cătălina Dumitrachi), sub genericul SCOLI, MĂTUȘĂ, DIN PĂ’CEL. Intrarea este liberă.

***

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va fi gazda spectacolului DESCHIDE-NE, GAZDĂ, POARTA! În fața publicului vor evolua Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă”, din localitatea Căpriana, Republica Moldova (preț bilet: 20 lei, la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

***

A doua zi, joi, 22 Decembrie 2022, de la ora 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va avea loc CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE. Protagoniști: membrii Coralei bărbătești „Armonia” (preț bilet: 30 – Zona C, 40 – Zona B, Zona A – 50 lei; relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

Marți, 27 Decembrie 2022, publicul va putea urmări evoluția invitaților la FESTIVALUL DE DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ „STEAUA SUS RĂSARE. De la ora 16:00, va avea loc Parada Alaiurilor (pe bulevardele din centrul municipiului Piatra-Neamț). Spectacolul care cuprinde demonstrațiile grupurilor participante va începe la ora 17:00, în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț.

Odată intrați în anul 2023, pe 15 Ianuarie, vă invităm la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, la evenimentul ETERNUL EMINESCU. Publicul va putea asista la recitalul poetic susținut de actrița Lamia Beligan (relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

***

Pe de altă parte, suntem foarte bucuroși să anunțăm că pe adresa Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” a sosit invitația de a participa, duminică, 18 Decembrie, în  Piața Constituției din București, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur”, un amplu eveniment cultural artistic care are invitați de pe întreg cuprinsul României și artiști români din Republica Moldova și Ucraina.