Clase

Clasa de pictură
Este una dintre cele mai importante clase din cadrul Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ. Cursanţii, care au vârste cuprinse între 7 şi peste 70 de ani, vin la ore cu dorinţa declarată de a primi cele dintâi îndrumări din lumea artelor plastice. Fie că e vorba de desen, de grafică, de pictură în acuarelă sau în ulei, cunoştinţele sunt predate cu profesionalism de cei trei artişti ai penelului – Radu Macavei (coordonatorul activităţii didactice şi artistice a clasei), Arcadie Răileanu şi Cristian Bistriceanu. Cum, pe măsura acumulării cunoştinţelor, cerinţele sunt tot mai înalte, la orele de curs, pe lângă lucrul practic pe foaia de hârtie sau la şevalet, se discută aspecte care privesc istoria artei plastice naţionale şi universale. 


Clasa de chitară clasică
Clasa de chitară clasică este coordonată de profesorul Florentin Blanaru. Unul dintre cele mai accesibile instrumente pentru că oferă posibilitatea să fie descoperit la orice vârstă, chitara a atras la Şcoala Populară de Arte copii, tineri şi mai puţini tineri, dornici să-şi pună în valoare pasiunea şi talentul.


Clasa de orgă, percuţie şi acordeon
Cei împătimiţi de ritm şi de “cântatul” la tobe, dar şi de muzica ascunsă dincolo de clapele albe şi negre, se pot înscrie la clasa lui Liviu Bitere


Clasa de pian şi canto clasic
Daniela Iacob, absolventă a şcolii muzicale universitare pietrene, coordonează, de ani buni, clasele de pian şi canto din cadrul Şcolii Populare de Arte. Profesor cu experienţă, încearcă să-i înveţe pe elevi nu doar note şi tehnici interpretative, ci să le formeze şi o cultură muzicală indispensabilă unei înţelegeri complete a efortului lor pe tărâmul artei. Tot aici, cei interesaţi pot lua lecţii de canto clasic şi religios.


Clasa de teatru
Muza Thalia adună la clasa de teatru a Mariei Hibovski, în fiecare săptămână, zeci de copii. Maria Hibovski i-a trecut pe tinerii actori prin încercările concursurilor şi ale festivalurilor de teatru, între care şi Festivalul “Tinereţe fără bătrâneţe” de la Piatra-Neamţ, iar ei i-au răsplătit munca şi au câştigat o tolbă de premii.


Clasa de dans popular
Clasa de dans popular s-a bucurat întotdeauna de mare căutare. Unii elevi au devenit chiar membri ai Ansamblului “Floricică de la Munte”, iar alţii au întemeiat ei înşişi formaţii de dans popular. Coordonatorii Ioan şi Claudiu Luchian desfăşoară cursuri de dans popular în şcolile din Neamţ, căutând să închege aici nuclee de tinere formaţii care să ducă mai departe coregrafia populară.

Clasa de canto popular
Clasa de canto popular este îndrumată de tânăra solistă a Ansamblului „Floricică de la Munte”, Giorgiana Axinte-Şerban. Cursurile se adresează celor care îşi doresc să înveţe cântul popular aşa cum era odinioară, dar şi tradiţiile şi poveştile costumelor populare.