„ESEU CROMATIC” CU PICTORUL RADU BERCEA

După succesul la public de care s-a bucurat vernisajul anterior – al pictoriţei Ana Ranete, intitulat „Aripi” – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” Neamţ, propune publicului iubitor de frumos o nouă întâlnire cu pictura şi cu muzica. De această dată, invitat să expună pe simeze este pictorul sucevean Radu Bercea.
Cu un trecut zbuciumat, cu o experienţă de viaţă care a adunat şi mulţi ani de detenţie pe motive politice, artistul de la Gura Humorului, ajuns acum octogenar, priveşte cu seninătate propia existenţă şi lumea înconjurătoare, prezentând nemţenilor o serie de creaţii plastice pline de lumină şi culoare.
Referinţele critice asupra expoziţiei vor fi făcute de criticul de artă Emil Nicolae.
Vernisajul se va bucura de un moment muzical pregătit de clasa de chitară a Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, protagonişti fiind profesorul Florentin Blănaru şi eleva sa, Inge Olaru.
Întreg evenimentul se va desfăşura luni, 18 noiembrie 2019, la Sala Cupola a Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” Neamţ, începând cu ora 17:00.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.