ETERNUL EMINESCU, EDIŢIA ANULUI 2022

Marţi, 18 ianuarie 2022, sub genericul Eternul Eminescu, actorul Dorel Vişan şi muzicianul Eugen Doga vor oferi un recital de poezie şi muzică prin care va fi omagiată memoria Poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. Alături de ei, în cadrul spectacolului care va reflecta personalitatea eminesciană din triplă perspectivă: om, geniu şi poet divin, vor mai evolua Patricia Iacob, Ştefana Mihai, Ruxandra Martin şi Diana Mertic, componente ale cvartetului de coarde Essenza Quartet.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se va desfăşura la sala de spectacol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamţ, începând cu ora 18:00.

Pentru că, începând din anul 2011, la iniţiativa Academiei Române, pe 15 ianuarie celebrăm Ziua Culturii Naţionale, am pregătit nemţenilor un adevărat regal cultural şi artistic, care se va întinde pe perioada a două zile. Plecând de la dezideratul cultură pentru toţi nemţenii, propunem, pentru zilele de 18 şi 19 ianuarie,  evenimente artistice care se adresează publicului larg.

Astfel, miercuri, 19 ianuarie 2022, în aceeaşi sală va avea loc un atractiv concert de muzică clasică susţinut de soprana Gabriela Pepelea și invitații: pianistul Luca Pulbere, mezzosoprana Ionela Mardare, tenorul Ovidiu Ianculescu și studenții Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț: Aurora Gheorghiță (Pală), Sandra Tanasă, Călin Oncioiu. Concertul va începe la ora 18:00.

Partenerii Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ în organizarea proiectului Eternul Eminescu de anul acesta sunt Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamţ și Asociaţia Culturală „Feed Back”.

Intrarea la ambele spectacole se face pe bază de invitație care poate fi procurată de la secretariatul Centrului, respectând normele sanitare impuse de legislaţia în vigoare (purtarea obligatorie a măştii, accesul permis doar pe baza Certificatului verde).

Prețul invitației la spectacolul de marți, 18 ianuarie, este de 30 lei, iar invitația la spectacolul de miercuri, 19 ianuarie, se distribuie gratuit, numărul de locuri fiind limitat.