ÎN SEARA DE CRĂCIUN, LA TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ

Seara de Crăciun va fi una specială la Târgul de Crăciun la Neamţ, ediţia a patra. Organizatorul evenimentului, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, a invitat, pentru un spectacol special, să evolueze pe scena de pe platoul Curţii Domneşti grupul „Urmaşii lui Ştefan Vodă”, tânăra solistă pietreană Alice Prundu, precum şi pe Keo, cunoscutul interpret de muzică uşoară.

***

GRUPUL „URMAŞII LUI ŞTEFAN VODĂ”

Grupul Vocal Folcloric „Urmașii lui Ștefan Vodă” a luat ființă în anul 2016, sub îndrumarea interpretei de muzică populară Ionela Brănișteanu. Are în componenţa sa un număr de treizeci şi cinci de elevi, toți cu dăruire și talent în arta cântecului popular.

Grupul își desfășoară activitatea în cadrul Casei Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț. Membrii componenţi sunt promotori ai tradițiilor din Ținutul Zimbrului. Au participat la diferite concursuri, atât individual, cât și ca grup, la activitățile culturale din orașul Târgu Neamț și împrejurimi.

Cel mai recent proiect realizat este videoclipul de promovare a tradițiilor nemțene, intitulat „Colindul de la Humuleşti”, realizat de Daniel Vinca și echipa sa de producție. Spre bucuria componenţilor grupului, acesta a ajuns la cincizeci de mii de vizualizări în doar două zile.

Pentru seara de Crăciun, „Urmașii lui Ștefan Vodă” au pregătit un buchet de colinde tradiționale cântate ca odinioară, la poalele Cetății Neamț.

ALICE PRUNDU

Are 14 ani, este absolventă a cursurilor de canto, muzică ușoară și muzică  populară, de la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, din cadrul Centrului pentru Cultură și  Arte „Carmen Saeculare”. Pentru că un artist trebuie să ştie şi instrument, studiază pian și chitară.

Cântă de la vârsta de 5 ani și jumătate. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale. Palmaresul ei cuprinde peste o sută şaizeci de distincții (cupe, trofee, medalii, plachete), obținând  chiar și titlul de „Miss Picolla Diva”, la  Festivalul „Noi siamo il mondo”,  desfășurat în Sanremo, și titlul de Președinte de onoare al Federatiei „Star Music”.

A participat la emisiunea concurs „Next Star”, la mult râvnitul festival „Mamaia Copiilor” și, în 2018, la show-ul de televiziune “Cheffi la cuţite”.

De curând a fost selectată pentru a reprezenta România la concursul de talente „World Championships of Performing Arts”, care se va desfăşura la Los Angeles, California, în 2020.

Iubește muzica, îi place să cunoască oameni, locuri și  civilizaţii.

Cea mai mare bucurie a ei este să aducă fericire în sufletul celor care o ascultă  cântând.

KEO

Cosmin Mustaţă, alias Keo, s-a născut la Bucureşti, în 1978. În 1985 s-a mutat împreună cu părinţii săi în Geneva, Elveţia. Este interpret de muzică uşoară. A început să cânte la pian la vârsta de 12 ani şi a scris primul cântec la 14 ani. În timp ce era în liceu a format prima sa trupă în Geneva. Mai târziu a studiat politica în Geneva şi la Los Angeles. Primul album al trupei lui Keo, The Park, s-a numit Spiders of Addiction şi a ajuns pe locul al treilea în topurile din Elveţia iar band-ul a ajuns să deschidă concertul lui David Bowie în Montreux, în 2002. Bowie era unul dintre idolii din adolescenţă ai lui Keo. În 2005, Keo se întoarce în România şi începe o carieră solo. A colaborat, printre alţii, Andreea Bălan, Alexandra Ungureanu, Cătălin Josan.