JOI, 21 DECEMBRIE, LA TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a pregătit un nou program artistic atractiv. Deschiderea o vor face tinerii muzicieni de la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Ei vor fi urmaţi de membrii Clubului „Lucky Dance” de la Roman. Tot joi, 21 decembrie, pe scena de la Curtea Domnească vor mai urca membrii orchestrei de alămuri „Adamos Band” din Iaşi, şi solistele de muzică pop şi dance, Amna şi Sore.

Ca în fiecare seară din această săptămână, spectacolul va încpe la ora 18:00.

SORE, pe numele ei real Sore Mihalache, născută în noiembrie 1989, interpretează muzica dance.

La cinci ani, Sore Mihalache urca pentru prima data pe scena unui festival. La zece ani o imita pe Natalia Oreiro si castiga locul III la concursul “Ploaia stelutelor”, la unsprezece ani facea parte, pentru prima data, dintr-o trupa de fete. ”Dolly” se numea proiectul. Alaturi de alte trei fete, Sore a lansat piese precum “In Weekend”, “Hei, Tarzan, Tarzan”, “Am capul in nori” si “Draga Johnny”.

In 2002 trupa “Dolly” s-a destramat si nimeni n-a mai stiut nimic de cele patru fete. Asta pana intr-o zi din 2009, cand un grup de tineri au inceput sa faca furori la posturile de radio cu piesa “Beautiful Lover”.

Dintre cele patru “Dolly”, numai Sore Mihalache a ramas in prim-plan. Alaturi de doi buni amici, ea a pus bazele proiectului “Crazy Win”.

Timp de un an de zile, noua trupa a cunoscut un succes incredibil cu “Beautiful Lover”. Intre timp, Sore Mihalache s-a remarcat nu doar pe plan profesional, ci si pe plan personal.

Apoi, Sore Mihalache a fost cooptata de Cici de la “Sistem”, intr-un proiect de cover-uri interpretate live in toata tara.

Anul 2011 a venit cu o noua provocare pentru Sore Mihalache. Cantareata a fost distribuita in primul serial muzical din Romania, “Pariu cu viata”.

In acelasi timp, Sore a intrat in cel mai mare grup muzical din Romania, “La La Band”, alaturi de alti optsprezece tineri talentati. Trupa “La La Band”, considerata echivalentul romanesc al celebrului grup RBD, poate fi vazuta in fiecare episod “Pariu cu viata”.

Primul ei single solo se intituleaza “Love Is Music”.

AMNA

Cristina Andreea Musat, sub numele de scena AMNA, este o prezenta cu adevarat nonconformista in showbiz-ul autohton. Artista gaseste in permanenta noi modalitati de a se inventa si reinventa, reusind sa isi uimesca continuu publicul.

AMNA si-a demonstrat pasiunea pentru muzica inca din copilarie, cand punea in scena adevarate concerte pentru prieteni si familie. Impulsionata de o energie greu de stapanit, AMNA s-a dedicat studiului muzicii urmand cursuri de pian si lectii de canto la liceul George Enescu. In paralel nu a renuntat insa nici la studiile generale, absolvind liceul bilingv George Cosbuc, Facultatea de Relatii Internationale si un master in Maketing si Negociere in Afaceri.
In muzica sa si in spectacolele vibrand de energie, AMNA isi transpune in totalitate personalitatea. Puternica, implicata si deschisa catre tot ceea ce inseamna nou, AMNA este la inceputul unei povesti care se anunta a fi extrem de captivanta.

Potentialul artisitc  i-a fost recunoscut inca de la prima piesa, “Tell Me Why” care s-a bucurat de un succes rasunator pe radiourile nationale si internationale, ocupand primele pozitii in tari ca :Albania, Romania, Polonia, Spania, Argentina, Columbia, Serbia, Grecia, Mexic, Chile, Ecuador ,Albania, Tunisia and Armenia.

Dupa ce primul ei single a devenit un hit la nivel international si agenda Amnei s-a aglomerat, avand foarte multe show-uri in fiecare saptamana.

Dupa „Tell Me Why” a urmat single-ul „She Bangs” – un funky mix de beat-uri electronice si instrumente clasice. Realizat de Dony & The Kid, productia fost una dintre superhit-urile verii atat in tara cat si in Spania, Serbia sau Columbia.

„Esta Noche”, piesa realizata in colaborare cu senzatia muzicala a Poloniei, Borys, a urmat acelasi traseu spre primele pozitii din clasamente.

„Feel Alone” deja isi face simtita prezenta in cluburile si radiourile din Europa. In plus, artista a lansat o piesa in colaborare cu artistul columbian Rivera, „Hey Ho”.

Amna este una dintre cele mai apreciate artiste in Columbia, pentru vocea ei puternica si personalitatea luminoasa.

ADAMOS BAND

Trupa “Adamos Band” a luat fiinta in noiembrie 2012 si este alcatuita in totalitate din absolventi si studenti ai Universitatii de Arte „George Enescu” – Iasi.

Aceasta formula este o extensie a formatiei “Adamos Brass”, fanfara infiintata in 2007 de asis. univ. drd. Liviu-Razvan Adamachi si a aparut din dorinta publicului de a se bucura de o diversitate mai mare de genuri muzicale. Desavarsirea artistica a fiecarui membru din Adamos Band face ca aceasta trupa sa ofere o experienta de neuitat oricarui eveniment.

Componenţa trupei “Adamos Band”: Liviu Adamachi (voce-trombon), Ana-Maria Ababei (voce), Marian Avasiloaie, Daniel Popa (trompeta), Marius Ţimpău (chitară), Alexandru Birlenghea (bass), Răzvan Pîrvu (clape) şi Iustin Rusu (percuţie).

***

LIVIU ADAMACHI

Asist. univ. Liviu-Razvan Adamachi născut pe data de 28 Decembrie 1983 la Iasi. Si-a inceput studiile in anul 1995 la clasa de trombon a profesorului Ioan Toronciuc la Colegiul National de Arta Octav Bancila din Iasi. In decursul anilor de scoală a participat la numeroase concursuri naţionale si internaţionale si la olimpiade de muzică.

A absolvit Universitatea de Arte George Enescu Iasi la clasa aceluiaşi profesor mai sus mentionat in anul 2007. In anii facultăţii a colaborat cu diverse orchestre din tara. A absolvit studiile de Master a Univesităţii de Arte George Enescu in 2009. In prezent este Asistent universitar la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Univesităţii de Arte George Enescu si profesor colaborator la Colegiul Naţional de Artă Octav Bancilă Iaşi. Este fondatorul ansamblului Adamos Brass pe care il conduce si in prezent.

ANA-MARIA ABABEI

Ana-Maria s-a nascut la 27 iulie 1995. Este eleva a Colegiului National de Arta „Octav Bancila” Iasi, unde a practicat chitara, pian si canto. Activitatea ei a luat amploare inca de cand avea 7-8 ani cand a inceput sa sustina spectacole si sa participe la concursuri si emisiuni.

Cateva premii semnificative sunt: Locul I la Festivalul National de muzica populara „Mugurelul”, Botosani, Locul II la Festivalul National „De la debut la succes”, Harghita, Locul I la semifinalele emisiunii concurs „Vocea populara”, Trofeul Festivalului ” Mostenite din batrani” , Botosani, Locul I la Festivalul International ” Constelatie muzicala”, Chisinau si multe altele. A fost invitata la posturile de televiziune: Tvr 1, Antena 2, Euforia tv, Favorit tv, National Tv, Romantica, Tvr 2, Iasi Tv Life. A participat la galele copiilor laureati si la premiile de excelenta si a avut turnee atat in Romania cat si in strainatate.

 

MARIAN AVASILOAIE

Marian s-a născut pe data de 08 Septembrie 1987 la Vaslui. Studiază trompeta din clasa a patra, in gimnaziu a participat la diverse olimpiade si concursuri, obtinand numeroase premii. A inceput la Vaslui si apoi a venit la Iasi unde a terminat Colegiul National de Arta Octav Bancilă in anul 2008.

Pe perioada liceului a participat la olimpiade si concursuri naţionale si internaţionale unde a obtinut numeroase premii I si II. In prezent este student la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi. A devenit membru al formaţiei Adamos Brass in anul 2008.

DANIEL POPA

Daniel Popa s-a născut pe data de 25 Decembrie 1988 la Vaslui. A inceput să studieze la Şcoala de Muzică Mihai Eminescu din Vaslui, studiază trompeta din clasa a cincea. A terminat Colegiul Naţional de Artă Octav Bancila in anul 2008.

A participat la numeroase festivaluri si concursuri naţionale de muzică. In prezent este student la Universitatea de Arte George Enescu Iaşi. A devenit membru al formatiei Adamos Brass in anul 2007.

MARIUS ŢIMPăU

Marius Ţîmpău a urmat Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava , promotia 1998, Academia de Arte “George Enescu” Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea chitară, promoţia 2003. A fost profesor de chitară la Colegiul Naţional de Arte “C. Porumbescu” din Suceava intre anii 1998- 2007, actualmente profesor de chitară la Colegiul Naţional de Artă “Octav Bancilă” Iaşi, avand gradul didactic 2. Pe parcursul activităţii sale profesionale a participat la concursuri şi olimpiade şi a susţinut numeroase recitaluri individuale cu rezultate apreciabile. A luat parte la cursurile de master-class a unor chitarişti cunoscuţi (Alexandre De Pau, Michel Sadanowski, Rafael Aguirre Miñardo, Andras Csaki, David Pavlovits). A susţinut numeroase recitaluri, individuale dar şi ca membru al cvartetului de chitare “Alhambra” in ICR Istanbul – Turcia, Filarmonica de Stat – Iasi, Centrul de Cultura “G. Apostu” – Bacau, Casa de Cultura – Radauti, Biblioteca Municipala “Radu Rosseti” – Onesti, Centru Civic – Vaslui, Festivalul National de Chitara Clasica – Iasi, Universitatea “Stefan cel Mare” – Suceava, Universitatea de Arte “G. Enescu – Iasi, TVR – Iasi, Radio Iasi, Festivalul Internaţional de Chitară – Cluj, Terra Siculorum International Classical Guitar Festival – Odorheiu Secuiesc – Sfântu Gheorghe, Muzeul Unirii – Iaşi, Casa Balş – Iaşi, Muzeul de Artă “Ion Irimescu” – Fălticeni, Festivalul Internaţional “Vacanţe Muzicale” – Piatra Neamţ, Ateneul Român – Bucureşti.

ALEXANDRU BIRLENGHEA

Alexandru Bîrlenghea s-a nascut in Onesti, Bacau la data de 28 februarie 1991. Este absolvent al Colegiului de Arta ,,Octav Bancila” Iasi dar clasele V-VIII le-a urmat la Liceul de arta ,,Margareta Sterian”. Actualmente este student la Universitatea de Arte ,,George Enescu”, Facultatea de Interpretare, compozitie si studii teoretice , la sectia Compozitie Jazz si Muzica Usoara.

In perioada anilor 2002-2009 a participat la numeroase concursuri zonale, nationale si internationale de interpretare, sectiunea Flaut unde a acumulat numeroase premii si diplome de merit. Concomitent a urmat cursuri de chitara bass la Scoala Populara de arte Buzau de unde a obtinut diploma de merit. Mutat la Iasi in perioada 2008-2009 a activat in cadrul Palatului Copiilor in grupul de elevi Junior Jazz Band ca si chitarist basist obtinand premiul I la concursul de muzica usoara , faza judeteana.Ca student la sectia Jazz a participat in anul 2011 la Festivalul Studentesc de Jazz de la Targu Mures. In anul 2012 pe langa festivalul de la Targu Mures a participat si la Festivalul studentesc de la Sibiu unde impreuna cu un band in care a activat ca basist, a obtinut premiul pentru cel mai bun aranjament orchestral. Momentan colaboreaza ca basist in diferite band-uri din Iasi si cu solisti consacrati: Mihai Popistasu band, Canaf Excentric Blues Band etc.

RAZVAN PIRVU

Razvan Pirvu s-a nascut pe 7 iulie 1993 la Barlad. A absolvit cursurile Colegiului National de Arta “ O. Bancila” –Iasi. Actualmente este student la Universitatea de Arte “G. Enescu” din Iasi, urmannd o dubla specializare: pian classic si compozitie jazz – muzica usoara. Experienta sa profesionala este intregita de recitaluri de muzica clasica si participari la festivaluri de jazz , dintre care amintim recitatul sustinut la una din cele mai mari universitati de arte din Europa – Mozarteum ( Salzburg – Austria), sau colaborarea sa cu orchestra Filarmonicii din Iasi, cand a interpretat Concertul nr.1 de Frederic Chopin

IUSTIN RUSU

Iustin Rusu născut pe data de 04 Mai 1985 la Bacau. A absolvit Liceul de Arta George Apostu din Bacau la clasa de percuţie in anul 2004. In urmatorii patru ani a fost student la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi la clasa de percuţie a Conf. Univ. Dr. Florian Simion.

In anii de studenţie a colaborat cu mai multe orchestre si ansambluri din ţară. A absolvit in anul 2008 iar in prezent este masterand in cadrul aceleiasi Universităţi si angajat la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti. A devenit membru al ansamblului Adamos Brass in anul 2009.