MIERCURI, 15 APRILIE, ORA 18:00, LIVE ON-LINE PE FACEBOOK.COM/CULTURANEAMT „ETENUL EMINESCU” CU ACTORUL DOREL VIȘAN

În cadrul proiectului ETERNUL EMINESCU, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ a organizat, duminică, 17 ianuarie 2016, un recital poetic extraordinar susţinut de actorul Dorel Vişan. Prin acest proiect, perpetuat în timp de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se doreşte omagierea personalităţii complexe a celui care este considerat, pe drept cuvânt, Poetul naţional.
Pasajele muzicale care au însoţit versurile eminesciene au aparţinut violonistei Sara Stroici şi pianistului Adrian Stroici.
A fost o seară, aşa cum s-a şi dorit, cu adevărat specială. Versurile Poetului, în tălmăcirea Maestrului Vişan, au ajuns în inima şi conştiinţa publicului. Ropotele de aplauze de la final au fost răsplata primită de artişti.
„Mă bucur să fim împreună o oră pentru sufletul neamului românesc, Mihai Eminescu, supranumit patriarhul limbii române și sfântul preacurat al ghiersului românesc, ființa supremă care ne-a așezat în istorie. Ilustrul filosof Constantin Noica spunea că păsările și dobitoacele trăiesc care în aer, care pe pământ, care sub pământ, care în apă, dar omul trebuie să trăiască în cultură”
EMINESCU a fost luat acasă de fiecare spectator în gând, dar şi în fapt, sub forma unui semn de carte realizat de instituţia organizatoare.