2004

  • Destinul din jurnalul meu”, Pricop P. BIBICIOIU

Destinul din jurnalul meuUn roman provenit în parte prin împărtăşirea din experienţa de viaţă a autoarei (care semnează cu pseudonimul Pricop P. Bibicioiu), precum şi prin ficţiune.

  • PrivilegiiConvorbiri despre viaţă şi sunete” – volumul I, Ioan AMIRONOAIE

Privilegii IAutorul, deşi e de acord cu ideea prin care termenul de „privilegiu” este folosit mai ales „în spaţiul pecuniar şi material”, mărturiseşte în materiale-interviu mulţumirea şi mândria care l-a cuprins după fiecare întâlnire cu artişti ai scenei lirice româneşti, stări sufleteşti pe care le consideră drept adevărate PRIVILEGII. În paginile primului volum, autorul ne dă întâlnire cu Nicolae Gâscă, Tudor Jarda, Marina Krilovici, David Ohanesian, Aurelian Octav Popa, Ştefan Ruha, Vasile Spătărelu şi Harry Tavitian.

  • Şerbeştii lui Talpă”, Ecaterina şi Alexandru Dabija, Alexandra Camelia Mancaş, Ioan Sandu

Serbestii lui TalpaLucrare monografică a vechiului sat Talpa. Truda familiei de învăţători Ecaterina şi Alexandru Dabija, cei care până în anii ’70 au strâns material documentar pentru cartea de faţă, a fost continuată de către profesoara Camelia Alexandrina Mancaş şi Ioan Sandu, ambii oameni ai locului.

  •  „Caiet de dramaturgie II

Teatrul de joaca - CAIET DE DRAMATURGIE, IIVolumul al II-lea continuă ideea primului. Aceea de a-i implica pe cei mici în actul teatral. În joacă – devenită una serioasă! – copiii sunt determinaţi să scrie propriile piese de teatru, iar cele mai reuşite sunt transcrise de către mentorul lor într-ale teatrului de joacă, Ghiţă Hibovschi. Aceasta ar fi povestea volumului de faţă.

  • Jocuri şcolare pentru clasele I – IV”, Aurora HUMULESCU, Elena BULAI, Dumitriţa TĂNASE, Ana RICEA

Jocuri scolare„Priviţi în ochii inocenţi ai copiilor atunci când participă la un joc şi veţi vedea în ei toată bucuria şi fericirea pământului!” este gândul de la care au plecat cele patru cadre didactice în punerea în pagină a mai multor tipuri de jocuri destinate celor mici – jocuri muzicale, jocuri distractive, jocuri de mişcare, întrebări distractive cu răspunsuri inteligente, probleme distractive şi jocuri creative.

  •  „Să învăţăm engleză – Let’s learn English”, Claudia Mary LUCA, Ana HÎRŢAN, Cornelia SCHÖNFELD

Sa invatam englezaLucrare destinată primei grupe de învăţare a limbii engleze.

  •  „În lumea fermecată a cifrelor”, Aurora OUATU, Nicoleta POPA

In lumea fermecata a cifrelorCaiet de matematică pentru şcolarii clasei I,  care oferă un sprijin real în procesul de învăţare – evaluare şi care prevede sarcini de lucru copiilor indiferent de nivelul de dezvoltare sau a ritmului lor de lucru.

  • Dramaturgie folclorică ilustrată”, George BRĂESCU

Dramaturgie folclorica ilustartaSpecialist al teatrului folcloric, dovadă este lucrarea sa din anul 2000, „Panorama teatrului folcloric”, George Brăescu „alege fotografia ca o modalitate interesantă de îngheţare a timpului, de păstrare a unei identităţi atât de friabile cum este teatrul folcloric”. (Lucian Strochi)

  • Ciclul menstrual normal şi patologic”, dr. Ionel IOANID, dr. Mădălina IOVOAIA

Ciclul menstrual patologicPrezentul studiu se adresează medicilor specialişti, rezidenţi, cât şi cadrelor medii sanitare. „Cu toate că este o lucrare de specialitate, paginile cărţii pot interesa şi femeile care, deşi au altă pregătire, sunt preocupate de modificările propriului organism, mai ales în condiţiile de stres specifice contemporaneităţii”, este completarea făcută de cei doi autori.

  • Prietenii sportului la ora destăinuirilor”, vol. II, Nicolae MARCU

Prietenii sportului la ora destainuirilorAutorul îşi continuă periplul început în volumul I al cărţii printre oamenii cu dare de mână din judeţ care au ajutat în diverse perioade de timp sportul nemţean.

  • Cunoaşterea mediului şi educarea limbajului”, Adriana Maria ŞENDREA, Claudia Mary LUCA

Cunoasterea mediului si educarea limbajuluiCarte conţinând fişe individuale de lucru pentru lucrul copiilor din grupa mijlocie din grădiniţe.

  • Cunoaşterea mediului”, Elena LUCA, Maria ŞENDREA, Viorica PRUTEANU, Claudia Mary LUCA

Cunoasterea mediuluiCarte cu fişe de lucru pentru preşcolari, nivel II, 5 – 6 ani.

  •  „Primii paşi în matematică”, Elena LUCA, Maria PRUNĂ, Veronica MIRONESCU

Primii pasi in matematicaCarte cu fişe de lucru destinat copiilor de 4 – 5 ani.

  •  „Matematică – Teste de evaluare”, Dumitriţa       ONOFREI

Matematica - teste de evaluareCum culegerea cuprinde, pe lângă obiectivele operaţionale destinate fiecărei unităţi de învăţare, şi teste de evaluare însoţite de descriptori de performanţă, aceasta se adresează, atât şcolarilor de clasele I – IV, cât şi învăţătorilor lor.

  •  „CEASORNIC DOMNESC, Megale syntaxix”, Nicolae Harista CHELE

Megale syntaxisDebutul editorial al lui Nicolae Chele are loc în anul închinat memoriei Marelui Ştefan, la 500 de ani de la urcarea sa la ceruri. Scrise cu sufletul, versurile poetului sunt, unele dintre ele, dedicate unor persoane publice ale contemporaneităţii.