2006

  • „Noaptea colindelor”, Ioan OUATU, Victor STAN

Noaptea colindelorCarte care cuprinde scurte povestiri de citit (de spus) copiilor care aşteaptă cu nerăbdare venirea Moşului. Atmosfera de basm a celei mai mari sărbători a iernii răzbate din imaginile literare create cu o sensibilitate aparte.

  •  „Micii artişti scriu, desenează şi pictează”, Claudia Mary LUCA, Ana HÎRŢAN, Anca Raluca BOGUS

Mici artistiCarte de desant şi de colorat destinată grupei de vârstă cuprinsă între patru şi cinci ani.

  • „Facem vin acasă”, Gheorghe ALISTAR

Facem vin acasaÎn strădania sa de a răspunde celor mai întâlnite întrebări despre prepararea şi depozitarea vinului de casă, subinginerul Gheorghe Alistar se adresează, cum singur mărturiseşte, „celor care prepară vinul în sistem casnic, atât începători, cât şi mai mult sau mai puţin experimentaţi, dar care, totuşi, nu stăpânesc secretele tehnologiei vinificaţiei”.

  • „Povestiri vesele despre oameni celebri”, Mihail DRAGU – CAINA

Povestiri vesele despre oameni celebriVizibil dezamăgit de lipsa cărţilor de umor a cetăţeanului Mihail Dragu – Caina, trăitor în oraşul Târgu Neamţ („unde nu se întâmplă nimic”, după propria-i exprimare), ia calea bibliotecii orăşeneşti. Acolo unde nu găseşte ceva pe placu-i, aşa cum nu e mulţumit nici de oferta cărţilor cu bancuri din geamurile chioşcurilor de ziare. Atunci, omul se pune pe treabă şi selectează de prin vieţile celebrităţilor Mapamondului (aici o fi folosit ori nu biblioteca orăşenească, nu ştim) întâmplări cu haz, dar şi pline de miez, pe care le ordonează într-un prim volum – aşa cum ne informează în prefaţă, vor mai urma încă cinci – sub un dicton ales de domnia sa – Umor, umor pe placul tuturor”.

  • „Zâmbete din cronici”, Gheorghe ŢEPEŞ

Zambete din croniciDupă o viaţă petrecut la catedră, profesorul de istorie Gheorghe Ţepeş a adunat în tolba amintirilor multe „perle” ale foştilor săi elevi, pe care le-a redacta, ordonat şi editat sub forma unei cărţi de 263 de pagini pline de… zâmbete.