„Nu uita că eşti român!”, ediţia a X-a

Școala Gimnazială „Gheorghe Nicolau” din comuna Români (județul Neamț) organizează cea de-a zecea ediție a concursului „NU UITA CĂ EȘTI ROMÂN!”. Partenerii evenimentului sunt: Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamț, Casa Corpului Didactic Neamț, Colegiul Tehnic „Ion Borcea” din Buhuși, Școala Gimnazială nr. 2 Piatra-Neamț, Școala Gimnazială nr. 11 Piatra-Neamț, Primăria comunei Români, Parohia Goșmani.

Concursul, care se desfăşoară pe patru secţiuni – desen şi pictură, grafică, colaj, tehnici combinate – este destinat copiilor preşcolari şi şcolari  din ţară şi este structurat pe categorii de vârstă – preşcolari, clasele primare, clasele gimnaziale, liceu.

Prin realizarea lucrărilor pentru concurs se urmărește promovarea artei ca mijloc de cunoaştere, păstrare, prețuire a portului popular românesc, a folclorului, tradiţiilor şi obiceiurilor din diferite zone ale ţării, dezvoltarea imaginaţiei și a creativităţii, cultivarea spiritului de competiţie.

Grupul ţintă căruia se adresează proiectul este format din elevii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Nicolau”, din Români, și elevi de la şcolile partenere din țară.

Conform Regulamentului de participare, aprobat de I.S.J. Neamţ, înscrierile se fac prin expedierea Fişei de inscriere și a Acordului de parteneriat, semnat și ștampilat, în două exemplare, împreună cu lucrările elevilor, prin colet poştal. Fiecare cadru didactic coordonator va înscrie în concurs cel mult trei lucrări ale copiilor, până la data de 20 mai 2018 (data poştei).

Jurizarea lucrărilor va vea loc în data de 30 mai 2018 în cadrul unui spectacol de gală organizat în comuna Români.

Alte amunte sunt cuprinse în Regulamentul de participare afişat pe siteul Centrului (w.w.w.culturaneamt.ro).