OMAGIU ADUS MEMORIEI INGINERULUI ERMIL MARCOCI

Ermil Marcoci s-a născut pe 22 ianuarie 1930, în comuna Ceahlău, judeţul Neamţ. A fost absolvent al Liceului „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ, al Facultăţii de Silvicultură din Braşov.

A urmat stagii de pregătire la Centrul Naţional de Perfecţionare Bucureşti (1970-1971), pentru experţi F. A. O. la Ministerul de Externe (1971-1972), cursuri de comerţ internaţional la Ministerul Comerţului şi la Ministerul de Externe, cursuri de management organizat de FIMAN (1998). În perioada 1970-1971 a obţinut o bursă F.A.O. care i-a permis deplasări în Austria, Finlanda, Suedia şi Italia, în urma cărora a realizat un “Studiu privind executarea practicilor productive ale elevilor din şcolile profesionale şi liceele de specialitate, precum şi ale studenţilor din învăţământul cu specific forestier”.

A obţinut titlul de Doctor  în anul 1988.

A deţinut diferite funcţii: inginer, inginer-şef, şef de ocol silvic, director-adjunct şi director general al Întreprinderii de Exploatări Forestiere din judeţul Neamţ (I. F. E. T). De asemenea, a fost Preşedinte al Bursei Lemnului, Preşedinte al Asociaţiei „Ecoforest” Neamţ, vicepreşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Ştiinţă, Filiala Neamţ (1988). Dr. ing. Ermil Marcoci a fost un factor activ în cadrul Asociaţiei/Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Filiala Piatra Neamţ, participând la toate activităţile desfăşurate de aceasta pe plan local, dar şi la congresele şi conferinţele organizate la nivel naţional de către A. O.S. R. în perioada 1985-1999.

A realizat peste cincizeci de invenţii omologate şi a publicat peste o sută douăzeci de articole şi studii în publicaţii de specialitate, dintre care amintim aici: „Productivitatea autovehiculelor în transporturi forestiere”, „Monografia exploatării lemnului în Munţii Neamţ”.

A trecut în eternitate în ziua de 5 august 1999.