„SÂNZIENELE” LANSEAZĂ UN NOU ALBUM MUZICAL

În sfânta zi de Sărbătoare a Sânzienelor, care, în mod fericit, coincide cu Ziua municipiului Piatra-Neamț, va avea loc un evenminet important în viața grupului „Sânzienele”. Ansamblul vocal care activează pe lângă Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț anunță lansarea a încă unui album audio, intitulat.„Cântecul ne este frate”.

Pe coperta interioară se găsesc și câteva cuvinte de suflet ale inițiatoarei și coordonatoarei grupului, Georgiana Șerban-Axinte: Dragostea pentru muzica populară ne-a adus împreună într-un proiect minunat, numit “Sânzienele”! Pornind de la un cântec, am ajuns să adunăm, în cei doi ani, de când am pornit acest proiect frumos, piese pentru un album care ne reprezintă în totalitate!
Vă invităm cu mult drag, la evenimentul prilejuit de lansarea primului nostru album, în zi de mare sărbătoare!

Lansarea noului compact-disc va avea loc în cadrul Concertului extraordinar care se va desfășura vineri, 24 iunie 2022, în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț, cu începere de la ora 19:00. Pe scenă, alături de tinerele artiste ale ansamblului vocal „Sânzienele”, vor mai urca îndrăgita interpretă a folclorului moldovenesc, Laura Lavric, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, grupul vocal „Floare de colț” și interpreții Ghiță Dandu, Suzana și Daciana Vlad, Laurențiu Marian, Simona Manolache, Marius Dochița.

Grupul vocal „Sânzienele” este compus din eleve ale Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, care urmează de câțiva ani, sub îndrumarea profesoarei Georgiana Șerban-Axinte, cursul de canto tradițional.

Întregul eveniment este organizat, în parteneriat, de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Primăria municipiului Piatra-Neamț.