Trupa „Taxi”

poza_TaxiAvând la activ peste o mie de concerte, o participare la Eurovision, şapte albume, numeroase videoclipuri, zeci de premii, „Taxi” este una dintre cele mai iubite trupe din România.

„Taxi” s-a lansat în 1999, venind direct cu o soluţie: „Criogenia lansează România”. Cântând despre „Luna” (”The Moon”), a ajuns să reprezinte România la Eurovision, la doar un an de la înfiinţare. Subiectele abordate au devenit apoi din ce în ce mai variate – de la mesaje sociale – „Aici sunt banii dumneavoastră” sau „Oamenii politici” –, la „Comunitaru’” sau „Americanofonia”, la balade cântate de generaţii întregi – „Jumătatea mea”, „Nu mai eşti”, „Mi-e dor şi doare”, „Ea încă mă iubeşte”, „Prea sus”, „Nebunia furtunii”, „Cineva, înaintea ta”, „Ai închis marea în ochi”, „Te văd în toate femeile”, „Stelele care cad”, „Dragostea ca o pereche de pantofi”.

În ultimii ani, Dan Teodorescu, împreună cu trupa sa, a continuat să aibă preocupări diverse: a explicat pe larg „Subtitrarea la români”, s-a preocupat de iluminatul stradal – „Strada mea cu-n singur bec”, după care a petrecut câteva zile pe plajă şi a depistat o „Dramă în Vamă”. A lansat mesaje motivaţionale – „Bă, treci la coadă!”, dar şi-a păstrat şi latura romantică, foarte bine reprezentată prin „Cele două cuvinte”, Non Stop” şi „Eşti iubibilă”. Trilogia celor două cuvinte a atras atenţia tuturor generaţiilor asupra trupei „Taxi”, cele trei videoclipuri având parte de nenumărate remake-uri.