Vacanțe muzicale – Joi, 5 iulie 2018, ora 19:00, Teatrul Tineretului

Joi, 5 iulie 2018, ora 19:00, Teatrul Tineretului

SEARA MUZICII DE CAMERĂ

„PRO MUSICA ACADEMICA”

DORU ALBU – clarinet

DANIEL DRAGOMIRESCU – chitară

DANIEL PAICU – clarinet

CIPRIAN CIOTLOŞ – pian

Invitaţi:

LUIGI MAGISTRELLI – clarinet (Italia)

ANTONIO TINELLI – clarinet (Italia)

În program:

Crusell – Andante și Allegro vivace

Luigi Magistrelli, Doru Albu, Ciprian Ciotloș

Ponchielli – Il Convegno

Antonio Tinelli, Daniel Paicu, Ciprian Ciotloș

Rossini – Aria „Bel raggio lusinghiero” din opera „Semiramida”

Luigi Magistrelli, Ciprian Ciotloș

Roland Dyens – Libra sonatina pentru chitară solo

Daniel Dragomirescu

Piazzolla – Histoire du Tango – Café 1930, Nightclub 1960

Doru Albu și Daniel Dragomirescu

Bernstein – Sonata pentru clarinet și pian

Antonio Tinelli și Ciprian Ciotloș

Munteanu – Invocații pentru clarinet solo

Daniel Paicu

W.A. Mozart – Trei arii din opera „Flautul fermecat”

Luigi Magistrelli, Antonio Tinelli, Doru Albu, Daniel Paicu

 

ANSAMBLULCAMERAL “PRO MUSICA ACADEMICA”

A fost înființat în anul 2000, la inițiativa profesorului universitar Dumitru Sâpcu (o prezenţă binecunoscută melomanilor Vacanţelor anilor 80), pe structura cvartetului de clarinete care purta aceeași denumire.

Acest ansamblu are o structură flexibilă, în cadrul căreia au funcționat și  cvartetul de clarinete „Orpheus”, cvartetul de chitare „Alhambra”, duo-uri, trio-uri sau alte formule camerale, în funcție de repertoriul abordat.

Activitatea artistică a membrilor ansamblului este bogată și la un nivel calitativ ridicat. A fost prezent la Festivalul Internațional „EUROTREFF”  (Germania, edițiile 2005 și 2008), Festivalul „George Enescu” (București, 2009), „Transilvania Guitar Festival” (Cluj-Napoca), Festivalului Internațional „Timișoara Muzicală”,  Festivalul Internațional „Vacanțe Muzicale” (Piatra-Neamț), Festivalul „Nae Leonard” (Galați), Festivalul Internațional de la Plodviv (Bulgaria), Festivalul Muzicii Românești (Iași), Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, Festivalul de chitară (Arad), Festivalul de chitară (București), Festivalul-Concurs Internațional de clarinet și saxofon (Iași).

Ansamblul are în palmares recitaluri în Germania, Italia, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Ungaria, România, precum şi turnee în Japonia, Ucraina, Tunisia, Anglia, Austria, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Italia,  România.

Membrii Ansamblului cameral „Pro Musica Academica” au participat, ca profesori, la cursuri de măiestrie în Italia, Germania, Grecia, Republica Moldova, România. De asemenea, ei au făcut parte din jurii la concursuri naționale și internaționale

În ultimii ani, Ansamblul a reuşit editarea CD–urilor: „Bijuterii muzicale” (2009), „Clarinetul în creația compozitorilor ieșeni” (volumul I – 2014 și volumul II – 2015), „Chitara de la Preclasic la Modern” (2018).