VIN VACANȚELE! CURS DE COMPOZIȚIE LA VACANȚE MUZICALE.

Între 3 și 9 iulie, sub patronajul Consiliului Județean Neamț, Centrul pentru Arte și Cultură „Carmen Saeculare” organizează cea de a XLVII-a ediție a Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț. Vor fi, după doi ani de întrerupere cauzată de pandemie, șapte seri pline cu muzică de cea mai înaltă calitate, organizatorii căutând să satisfacă un număr cât mai mare de auditori. Publicul nemțean va avea putea audia muzică camerală, simfonică, de jazz, tango, muzică electronică, iar seara finală va aparține operetei, invitați fiind muzicienii de la Teatrul național de operetă „Ion Dacian” București.

Ca noutate, la Vacanțe Muzicale vor răsuna pentru prima dată cântece lăutărești. Deja celebrul Mihai Bogdan Simion va urca pe scena festivalului, alături de trupa „Lăutarii de mătase”, venind cu un întreg program de muzică lăutărească veritabilă.

În cadrul Vacanțelor de anul acesta se va desfășura, în perioada 3-7 iulie, master-classul de compoziție. Ultima data când acest curs de măiestrie a mai figurat în programul Vacanțelor Muzicale a fost în anul 1986, la ediția a XV-a. Atunci, cursul de compoziție a fost coordonat de un nume greu al componisticii românești, Miriam Marbé, avându-l drept invitat de onoare pe celebrul compozitor român Roman Vlad, stabilit la Roma. 

La ediția care va debuta pe 3 iulie, zece studenți ai instituțiilor de învățământ muzical superior din țară vor participa la cursul de compoziție, avându-i drept mentori pe dr. Diana Rotaru (București), dr. Alexandru Ștefan Murariu (Cluj) și dr. Irinel Anghel (București).