ZIUA UNIVERSALĂ A IEI

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, cu sprijinul Consiliul Județean Neamț și al Primăriei municipiului Piatra-Neamț organizează sâmbătă, 24 iunie, de la ora 16:00, pe platoul Curții Domnești din Piatra-Neamț, ZIUA UNIVERSALĂ A IEI.
Concepută iniţial ca o manifestare de spiritualitate autentică a comunităţilor de români din străinătate, Ziua Universală a Iei a fost treptat integrată în întreg spaţiul cultural românesc şi începe să fie marcată de aproape toate instituţiile culturale din ţară.
Ia va fi sărbătorită la Piatra-Neamț prin mai multe manifestări interactive: se vor deschide ateliere demonstrative de meșteșuguri tradiționale (țesut-cusut, împletituri din sfoară, măști populare, împletituri fibre vegetale, olărit, modelaj lut), vor avea loc spectacole susținute de elevii Școlii Populare de Arte, de ansamblurile folclorice și tinerele talente din județul Neamț.
De la ora 20:30, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” va susține un spectacol dedicat obiceiurilor de Sânziene, iar de la 21:30, va avea loc un spectacol extraordinar al invitaților speciali ai serii, interpretul Ionuț Fulea și Formația „Codru de România”.