2011

CARTEA ZILEI – „MEMORIA MĂŞTILOR”, CORNEL NICOARĂ

În 2011, Editura „Nona” publica cartea de memorii a apreciatului actor pietrean Cornel Nicoară. După mai bine de patru decenii petrecute pe scândura scenei Teatrului Tineretului şi pe diversele platouri de filmare, Cornel Nicoară are ce povesti. Şi o face cu verva sa binecunoscută.

„Actorii sunt singurii oameni de pe pământ care trăiesc mai multe vieţi, care pot să moară şi să învie de sute de ori, care iubesc şi urăsc, râd şi plâng, sunt frumoşi şi urâţi, înţelepţi şi naivi, bogaţi şi săraci, regi şi cerşetori, oameni şi neoameni. Eu am purtat în teatru peste nouăzeci de măşi, am trăit peste nouăzeci de vieţi.” Sunt cuvintele care deschid cartea, cuvinte ale actorului Cornel Nicoară, artistul care întreaga viaţă profesională a „ars” pentru Artă.

Alături de întâmplări din bogata sa carieră, artistul inserează şi gânduri, reflecţii proprii asupra evenimentelor zilei. De asemenea, în paginile acestei cărţi se regăsesc, portretizaţi de colegul lor, o serie de actori intraţi în sufletul atât de mare şi de bogat al lui Cornel Nicoară.