DE ZIUA UNUI ARTIST – LA MULŢI ANI, CORNEL MIFTODE!

De veți fi văzut, oricând, imagini de pe la spectacolele anilor 80 ale T. T. -ului, vă veți fi bucurat de parfumul unei epoci artistice apuse.

De v-ar fi încăput pe mână albume tratând subiecte precum bisericile de lemn din județul Neamț, portul popular din același ținut, ia Neam(ț)ului, ori fotografii-document marca Adolphe Chevallier adunate cu măiestrie între două coperți, cu siguranță v-ați fi bucurat ochiul și sufletul.

De veți fi fost un apropiat de-al său (nu zic prieten sau amic, ci doar unul dintre cei cu care, din când în când, are dialog) veți fi gustat din latura sa de om hâtru, unul, desigur, aparte.

Înțelept (vorbă auzită de la dânsul: înțelepciunea vine cu timpul), e un munte de bunătate, de altruism (are darul de a-și împărți bucuriile cu cei din jur), are ochii formați pentru FOTOGRAFIA DE ARTĂ. Nici nu e de mirare, el fiind un ARTIST sadea (în interior, dar și în exterior).

Nu îi place să iasă în evidență. De realizările sale nu aflăm din ziare, de la radio (de televiziune nici nu poate fi vorba). Ori ne sună el să ne spună, ori aflăm de la alții. Discreția aceasta, credem, e un defect al lui. Dovadă, am căutat imagini pe net cu el. Câte am găsit? Foarte puține.

Cine îl cunoaște, ne poate da dreptate și poate continua firul acestei descrieri.

Bucuroşi că putem gravita prin juru-i, îi spunem acum:

CORNELE, SĂ NE TRĂIEȘTI! Sănătos și plin de idei, așa cum te știm. Idei pe care să le și pui în practică.

LA MULȚI ANI, CORNEL MIFTODE!