1999

  • Otto tempi per un presagio – Opt timpi pentru o presimţire”, Bruno ROMBI

Otto tempi per un presagioUn volum de poezie bilingv (italiană şi română) în care autorul, un poet italian din oraşul plecării lui Columb către Lumea Nouă – Genova, îşi ia cititorul drept tovarăş de drum. Un drum precum „o călătorie iniţiatică în care autorul se încăpăţânează să rămână în cadrul marilor mituri, când propuse direct, când evocate pe scurt. O călătorie iniţiatică care, chiar dacă aparţine unei iniţieri lipsite de dogme, lipsite de certitudini, adastă nu la o revelaţie, ci doar la o presimţire, aşa cum o spune şi titlul.” (Franco Croce)

  • Străin în Purgatoriu”, Petre BEREA

Strain in purgatoriu„Parcurgând paginile acestui volum de poezie, pătrundem, fără nici un fir al Ariadnei, prin labirintul gândurilor autorului, seduşi de puritatea imaginilor şi tot mai convinşi de adevărul conform căruia arta îşi are rădăcinile în nevoia omului de a se exprima.” (Marcel Dragotescu în prefaţa cărţii)

  •  „Semne de întrebare”, Ioana Mihaela BALABAN

Semne de intrebare„Ce se poate scrie despre o poetă care, atinsă de aripa eternităţii, va avea mereu doar optsprezece ani? Urmele ei pe zăpada timpului sunt propriile sale poezii, uneori scurte, dramatice, profunde, alteori mai ample. Volumul iese din tiparele unui graţios şi intim volum de familie, reuşind să-şi fie suficient sieşi, aşa cum un semn de întrebare pune în paranteză un întreg univers.” (Lucian Strochi)

  • „Coborând spre Ierihon”, Ioan Corneliu GHEORGHIŢĂ

Coborand spre IerihonCarte de poezie a matematicianului Ioan Corneliu Gheorghiţă, cele nouăzeci şi trei de pagini conţinând poeme compuse pe parcursul anului 1998 şi până în martie 1999.

  • Întoarcerea la Ierusalim”, Ioan Corneliu GHEORGHIŢĂ

Intoarcerea la IerusalimContinua „saga” profesorului Gheorghiţă cu un nou volum de poezie, creaţiile sale trecute aici fiind cele mai noi (scrise în 1999).

  • Zilele Demiurgului”, Cleopatra Mercedes CULIDIUC

Zilele DemiurguluiVolum de proză prin care scriitoarea vasluiancă debutează editorial. În Cuvântul înainte din interiorul cărţii, reputatul scriitor ieşean Liviu Antonesi, afirmă că „am remarcat la Cleopatra Mercedes Culidiuc arta compoziţiei, talentul de a spune o «poveste», buna stăpânire a frazării şi, nu în ultimul rând, umorul.”