CĂLIN CORAI

Născut la 20 decembrie 1985, în oraşul Bender din Republica Moldova, a absolvit în anul 2010 Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice Chişinău, Specialitatea Interpretare instrumentală (instrumente cu coarde). Doi ani mai târziu, în 2012, obţine Diploma de Master, „cu dreptul de a activa în calitate de interpret solist, artist al orchestrei, artist al ansamblului cameral şi profesor de muzică, specialitatea Interpretare instrumentală – instrumente cu coarde”.

A fost discipolul a mai multor profesori respectabili ai Republicii Moldova: Vitalie Coţofană, Ala Colomeiciuc, Ela Vlaicu, Ala Guseva, Eugen Labovschi, Gheorghe Mustea, Vladimir Andrieş.

A fost, sub bagheta dirijorului Petre Neamţu, solist şi concertmaestru al orchestrei „Folclor” (Filarmonica „Serghei Lunchevici” din Chişinău), solist al Orchestrei de cameră „Eastern Royal Orchestra” din Sankt Petersburg (dirijor, Daniil Zaharov), solist al Orchestrei de cameră a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.

În prezent, este profesor de vioară la Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ şi dirijor al orchestrei Ansamblului „Floricică de la munte” şi artist colaborator al Centrului pentru Culturăşi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.