IRINA RAICA

Deţine o bogată experienţă jurnalistică. A activat un deceniu şi jumătate în televiziune, radio şi presa scrisă. În calitate de om de televiziune a scris aproximativ 13.000 ştiri, a moderat circa 1000 de emisiuni live, a produs peste 2000 de jurnale de ştiri. A fost producător, scenarist şi regizor pentru 200 de ediţii ale emisiunii pentru copii, „Recreaţia cu Artis”, de la 1 TV Neamţ. A format şi antrenat prima echipă de copii-prezentatori din istoria televiziunilor locale din judeţ.

De zece ani lucrează cu copii, în diferite proiecte sociale, culturale sau educaţionale. Este jurnalist, blogger şi trainer în domeniul educaţiei nonformale. S-a implicat, de-a lungul timpului, în numeroase proiecte care au presupus educaţia copiilor şi tinerilor, a colaborat cu şcoli, O.N.G.-uri şi cu mediul privat.

Consideră că prin ceea ce face în domeniul educaţiei nonformale îşi împlineşte vocaţia, dar mai ales, contribuie la crearea unei lumi mai bune prin şi pentru copii.

De mai mulţi ani este implicată în coordonarea Atelierului de Media, curs din programul Şcolii Populare de Artă din Piatra-Neamţ care îi sustine pe cei mici în mai multe direcţii. În primul rând, îi introduce în lumea televiziunii, destăinuindu-le o parte a tainelor legate de acest domeniu. La fel se întâmplă şi cu lumea radioului şi a presei scrise. Le împărtăşeşte secrete din social media. Aici, micii cursanţi învaţă, printre altele, cum să scrie o ştire, să realizeze un interviu, să facă fotografii şi filmuleţe video, să-şi contruiască un blog sau un vlog. În al doilea rând, cei mici se autodescoperă şi învaţă cum să-şi depăşească limitele. Prin exerciţii, jocuri şi activităţi distractive, ei află cum să-şi exprime emoţiile, îşi dezvoltă abilităţile şi talentele existente sau descoperă unele noi.  Tot la acest curs, copiii învaţă să aplice în viaţa de zi cu zi noţiuni de marketing şi antreprenoriat. Spre exemplu, învaţă cum să realizeze un afis, un flyer, cum să facă o prezentare de produs sau cum să organizeze un eveniment.

 Atelierul de Media le mai oferă copiilor şi tinerilor oportunitatea de a învăţa tehnici de comunicare şi Public Speaking, noţiuni absolut necesare atât în anii de şcoală generală cât şi în cei de liceu.

“Atelierul de Media nu este  doar un curs dedicat celor care doresc să-şi construiască o carieră în televiziune sau în media, în general. Cum îmi place mie să spun, e mai mult decât atât: e un Atelier de Viaţă!

Vă invit să vă convingeţi, înscriindu-vă copilul la curs. Vă aştept cu drag!” (Irina Raica)

Detalii pot fi aflate accesând: https://www.facebook.com/atelieruldemedia.