Paula NICORESCU-GHIVIRIGĂ

A absolvit Liceul de Arte „Ciprian Porumbescu” din Suceava, secţia Canto clasic şi apoi Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, sectia Canto clasic, cu master în Stilistica interpretativ-instrumentală şi vocală, la  Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

 În cariera didactică a debutat, ca profesor de Muzică Uşoară Vocal-Instrumentală, la Palatul Copiilor din Piatra-Neamţ, acolo unde a predat timp de doi ani.

 „Cânt de când mă ştiu. Talentul muzical l-am moştenit de la tatăl meu, care este preot.  Am început să cânt în biserică, apoi, începând din clasa a VIII-a, părinţii au hotărât să mă trimită la Liceul de Artă din Suceava.  În clasa, a IX-a am participat la emisiunea-concurs „Ploaia de Stele”, competiţie la care am ajuns până în semifinală.  Au urmat “Pop Stars”, “Megastar 1” şi “Megastar 3”, (unde m-am oprit tot în faza semifinală), “Vocea României” (2011) şi “X Factor Romania” (2017).”

Paula Nicorescu-Ghivirigă a colaborat cu Casa de discuri “Rotton” şi cu diferite trupe, printre ele aflându-se şi formaţia “Bere Gratis”. În 2010 şi-a creat propria formaţie, „Paola Band”. În prezent, ea este solista îndrăgitei formaţii „Los Anonimos”.

Din vara anului 2017 activează ca profesor de canto la Şcoala populară de Arte Piatra-Neamţ, compartiment din cadrul Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, coordonând activitatea clasei de muzică uşoară.

“Lucrez cu mare plăcere cu elevi cu vârste cuprinse între şase şi optsprezece ani. Sunt nişte copii minunaţi, a căror voie bună şi elan mă molipsesc la fiecare oră de curs. Îi iubesc enorm de mult. Unii dintre ei au reuşit deja să aducă în palmaresul Centrului trofee şi Diplome, în urma participării lor la diferite concursuri”, este mărturisirea sinceră a celei care se ocupă de cele tinere voci ale muzicii uşoare nemţene.