Răzvan PREDA

S-a născut pe 30 septembrie 1986. Fiind fiiul lui Ioan (Neluş) Preda (muzician cu mai vechi ştate la ansamblul pietrean), putem spune că muzica este arta care l-a acaparat încă de mic copil. „Am început să cânt de la vârsta de cinci ani, eu provenind dintr-o familie de lăutari autentici. Am avut contact tot timpul cu muzica populară şi cu instrumentele muzicale.”

Absolvent al Liceului de artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, urmează cursurile Facultăţii de Muzică din localitate, extensie a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. „Liceul şi facultatea m-au ajutat să înţeleg mai bine muzica, dar şi care este rolul ei în societate. Pot spune că ea oferă un tip de educaţie pe care nimeni şi nimic nu ţi-o poate da.”

Este angajat al Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” din aprilie 2007. „La ansamblu m-am familiarizat cu folclorul şi cu ceea ce înseamnă autentic.”

Ca instrumentist al ansamblului (acordeonist), a participat la numeroase spectacole în judeţ şi în ţară. A efectuat şi şi câteva turnee în străinătate (Bulgaria, Polonia, Turcia, Italia, Republica Moldova).