ASTĂZI, 27 AUGUST, ÎI SPUNEM „LA MULŢI ANI!” ACTORULUI ŞI TEOLOGULUI MIHAI CAFRIŢA

Mihai Cafriţa s-a născut la 27 iulie 1949, la Bacău. Viitorul actor şi teolog s-a stability, din copilărie, cu părinţii la Piatra-Neamţ. După absolvirea Liceului „Petru Rareş”din Piatra-Neamţ

(1968), a urmat I. A. T. C. (promoţia 1973). La absolvire a fost repartizat la teatul din Satu-Mare. A venit la Teatrul Tineretului, unde a evoluat artistic între anii 1974 şi 1983. Aici a realizat roluri de referinţă în piesele: „Zigger-Zagger”, „Slugă la doi stăpâni”, „Nevestele vesele din Windsor”, „Cuibul”, „Îmblânzirea scorpiei”, „Dragonul”.

Din 1985, va juca pe scena Teatrului „Lucia Sturza- Bulandra” din Bucureşti.

Din 1993, a frecventat cursurile Facultăţii de Teologie. Ulterior absolvirii, s-a călugărit si s-a retras la Mănăstirea Căldăruşani din judetul Ilfov, apoi a revenit în spectacole radiofonice cum sunt „Iisus Nazarineanul” (2004), „Prinţul lumii verzi” (2005), „Cerul pe pământ sau minunata, marea şi înfricoşătoarea sfântă dramă a cuvântului întrupat”, „Sfântul Ioan Gură de Aur –  Ziditorul de suflete” (2010).

Sursă de documentare: Constantin Tomşa, „Personalităţi ale culturii din judeţul Neamţ”

Sursă foto: web-site Teatrul Tineretului – Mihai Cafriţa (Petrucchio) alături de Virginia Rogin (Catarina), în „Îmblânzirea scorppiei”, de William Shakespeare.

Acest articol a fost postat in Noutati.