DESCHIDEREA TÂRGULUI DE CRĂCIUN LA NEAMȚ 2018

Vineri, 7 decembrie, în organizarea Consiliului Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se va da startul ediţiei a treia a Târgului de Crăciun.
Primii care vor urca pe scena Târgului de Crăciun la Neamţ, ediţia 2018, vor fi copiii de la clasa de muzică uşoară a Şcolii Populare de Artă, clasă coordonată de Paula Nicorescu-Ghivirigă. Vor urma recitalurile oferite de membrii îndrăgitei trupe autohtone „Los Anonimos”, pentru ca finalul primei seri să-i aparţină starului de origine germană Lou Bega.

CLASA DE MUZICĂ UŞOARĂ A ŞCOLII POPULARE DE ARTĂ PIATRA-NEAMŢ
De mai bine de patruzeci de ani la Şcoala Populară de Artă funcţionează şi o clasă destinată celor pasionaţi de muzica uşoară. Iniţial, disciplina Muzică era studiată doar în cadrul cursurilor de canto. De la această catedră au predat profesori precum Ionel Apetrei şi Vasile Vasile. Mai apoi, odată cu apariţia claselor de instrumente, teorie şi solfegii, cursul de muzică a primit o şi mai mare personalitate, astfel apărând clasa de canto. Magistre, ani la rând, au fost Smaranda Ciuhandru şi Nela Frîncu, printre elevii ajunşi pe scenele muzicale ale ţării şi ale lumii numărându-se, printre mulţi, mulţi alţii, interpreţii Angela Ciochină şi Mihai Trăistariu.
Odată cu trecerea în noul mileniu, cursul de canto capătă triplă specializare – cantoclasic-religios, canto muzică uşoară şi canto muzică populară.
Clasa de muzică uşoară a dus mai departe tradiţia calităţii moştenită din trecut, cadre didactice precum Maria Ţifrea, Roxana Apreutesei sau Paula Nicorescu-Ghivirigă făcându-şi pe deplin datoria profesională.
În prezent, clasa de canto-muzică uşoară este coordonată de Paula Nicorescu -Ghivirigă.

LOS ANONIMOS
Trupa ”Los Anonimos”, a apărut în primăvara anului 2011. Muzica celor de la ”Los Anonimos” îmbină exoticele acorduri de gipsy-flamenco, cât si ritmurile balcanice, din acest punct de vedere fiind singura formație de acest gen din peisajul muzical românesc. Formația s-a facut cunoscută prin concertele exceptionale care au avut loc în in diferite cluburi din tara sau la evenimentele hi-class. În toate aparițiile scenice, ”Los Anonimos” propagă o atmosferă incendiară, distracția atingând valențe foarte înalte, fiind astfel considerată ”O trupa de Show”, motiv pentru care formația este foarte des invitată în platourile emisiunilor de divertisment.
În repertoriul lor găsim cele mai cunoscute cover-uri românești și internaționale, dar și melodii proprii, care prin simplitatea si farmecul lor, sensibilizeaza ascultatorii.
Componenţa trupei “Los Anonimos”: Geo Pahome – solist vocal, Paola Ghivirigă – solistă vocala, Cătălin Barna – clape şi chitară clasică, Bogdan Aflorei – chitară electric, Iulian Stoica – chitară bass, Mircea Harabagiu – tobe, Adrian Bulai – trompetă, Bogdănel Mantu – percuţie, Andrei Anghel – clarinet şi saxofon, Sorin Găburoi – trombone.

LOU BEGA
David Lubega s-a născut la 13 aprilie 1975, în München, Germania de Vest. Cântă din adolescenţă, genul preferat fiind cel latino-pop. Şi-a luat numele de scenă LOU BEGA. Succesul său a venit odată cu lansarea, în anul 1999, piesei „Mambo No.5”.
Ulterior, şi-a consolidat statutul de star lansând alte hituri, dintre care amintim: „I got a girl”, „Mambo, mambo”, „Sex bomb” sau „Tricky, tricky”.