Festivalul de Datini şi Obiceiuri “Steaua sus răsare”, ediţia XLVIII, 27 – 28 decembrie 2016

Dupa ce marti, in prima zi a celei de a XLVIII-a ediţii a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare” au evoluat zece grupuri folclorice – respectiv cele de la Farcasa, Raucesti, Pancesti, Trifesti, Stefan cel Mare, Urecheni, „Mugurasii Marginenilor”, „Arnautii” din Baltatesti, „Ursii giroveni” si „Izvoarele Borcutului” (Borca), iata ca miercuri, 28 decembrie, Festivalul continua cu ziua a doua.

Incepand cu ora 16:00, pe acelasi traseu, cuprins intre Teatrul Tineretului – Casa de Cultura – Muzeul de Istorie – Hotel „Ceahlau” – Teatrul Tineretului, va avea loc parada care precede spectacolul de la scena amplasata la Curtea Domneasca.

Pentru aceasta a doua zi de Festival, Centrul pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare” Neamt a invitat si oaspeti din afara judetului. Vor sosi, pentru a impartasi, impreuna cu nemtenii, bucuria sarbatorilor de iarna, „Ursii” de la Asau (judetul Bacau), formatia „Cerbul” din comuna Helesteni (judetul Iasi), Ansamblul artistic studentesc „Arcanul” al Universitatii „Stefan cel Mare”, Ansamblul folcloric „Strajerii” din Dolhestii Mici si Grupul folcloric din Ostra (ultimele trei din judetul Suceava). Lor li se vor adauga, din Neamt, Alaiul de datini si obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Alaiul de datini si obiceiuri din Trifesti, precum si gazdele, artistii de la Ansamblul folcloric „Floricica de la munte” al Centrului pentru Cultura si Arte „Carmen Saeculare”.

Precum toate editiile din ultimii douazeci si cinci de ani, si editia curenta este realizata cu sprijinul financiar al Consiliului judetean Neamt.

Va asteptam cu drag sa (re)descoperim impreuna frumusetea datinilor si obicieiurilor mostenite de la strabuni!

 afis-alai-27-28-dec