Gala Voluntariatului Nemțean 2013

Gala Voluntariatului Nemțean 2013 și-a desemnat câștigătorii. 

Voluntariatul nemțean a avut parte Miercuri, 18.12.2013, de recunoașterea bine meritată, în cadrul primului eveniment ce și-a propus să recompenseze activitățile anului 2013, Gala Voluntariatului Neamțean, organizată de către Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare.

Desfășurată într-un cadru festiv, la Central Plaza HotelGala Voluntariatului Nemțean a fost un eveniment dedicat în exclusivitate voluntariatului, care a avut drept scop recunoașterea contribuției aduse de voluntari, precum și a importanței proiectelor de voluntariat realizate în beneficiul comunității.

Cifrele Galei, așa cum au fost ele comunicate de către CREED, organizator, arată în felul următor: 130 de invitați prezenți, peste 70 de aplicații din partea a 65 de persoane, reprezintând 38 de organizații și instituții care au adus o contribuție majoră în dezvoltarea comunității prin activități de voluntariat.

Juriul, din care au făcut parte George LazărPrefect, Aurelia Simionică – Viceprimar, Viorel Stan – Inspector Școlar General, Carmen Nastasă – Director Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, Adrian Niță – Director Direcția Județeană de Sport și Tineret, Cătălin Goldan – Director Perla Invest,  Ticu Lăcătușu – Președinte Clubul Montan Român, Echim George – Farmacia Ardealul și Ana Monda – Urb Trans a desemnat câștigătorii:

Coordonator de voluntari al anului  
Pricope Daria Asociația „Mușatinii” Roman
Proiecte de voluntariat  
Alambic de Arte Alambic de Arte
Școala de vară pentru copii FUNDATIA W.K.M.S-SA-I AJUTAM IUBINDU-I !
Intreprinzator in zona de munte As. Centrul de Incubare Creativ Inovativ de afaceri
Mediu protejat – Viitor asigurat! Asociaţia Centrul Comunitar de Resurse Răuceşti
BAL DE CARITATE „MARILE SPERANTE EDITIA A II-A” CLUB ROTARACT PIATRA-NEAMT
O FAMILIE ALTFEL Colegiul Tehnic GHEORGHE CARTIANU Piatra-Neamţ
Voluntarul Anului  
Artă si cultură – Mariuca Nastasiu Filmul de Piatra A
Educatie – Tărcăoanu Mihaela-Cătălina Colegiul National „Calistrat Hogas
Social – Gavril Dumitriţa Roxana Asociaţia Riana pentru dezvoltaria vieţii şi sprijin familial
Senior – IGNAT VASILE Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Târgu Neamț
Junior – ANDREI  SEBASTIAN Consiliul Judeţean al Elevilor Neamţ

La eveniment au fost prezente și alte personalități ale vieții publice, care cunosc și încurajează voluntariatul, cum ar fi domnul deputat Ionel Arsene, Vișinel Costel Bălan, Voluntarul Anului în domeniul Tineret, Dumitru Biniuc, Voluntarul Anului în Raionul Ungheni, secțiunea Cooperare internațională.

Toți cei prezenți au avut parte de momente artistice pregătite de către Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” și de către Clubul Sportiv de Dans ”Milady”, care au adus în prim plan atmosfera specifică Sărbătorilor.

Proiectul SET- Sunt European Tânăr, în cadrul căruia se desfășoară Gala, este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Tineret în Acțiune, gestionat în România de A.N.P.C.D.E.F.P.

Detalii despre Gala Voluntariatului Nemțean pot fi găsite pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CREEDromania, precum și pe blogul asociației CREED www.creedromania.wordpress.com.