În curând: LANSAREA ALBUMULUI AUDIO „NOI SUNTEM BOBOCI DE FLOARE”

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț pregătește lansarea către publicul iubitor de folclor a unui nou album audio. „Noi suntem boboci de floare” este cea mai recentă realizare a Grupului vocal „Floare de colț” al clasei de canto traditional din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, coordonatoare: Georgiana Șerban Axinte.

Evenimentul va avea loc duminică, 12 mai 2024, ora 15:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț și va avea ca invitate speciale ale concertului gemenele Maramureșului, Suzana și Daciana Vlad. Alături de ele vor mai susține recitaluri Crisitan Năstase, Laurențiu Marian, Marius Dochița, Georgiana Șerban Axinte, Grupul vocal „Sânzienele” și Ansamblul folcloric „Floricică de lamunte”.

În prefața albumului, coordonatoarea Grupului vocal „Floare de colț”, Georgiana Șerban Axinte împărtășește câteva gânduri legate de această realizare a celor mai tineri interpreți ai folclorului nemțean: „Dragostea pentru cântecul tradițional și tradițiile strămoșești apropie sufletele oamenilor. La împlinirea a 15 ani de activitate didactică, realizarea acestui material discografic este o bucurie, pe de o parte, și o încununare a muncii asidue alături de elevii mei, pe de alta. Multe sunt persoanele care s-au implicat în acest proiect cu inima și cu ființa. Acestora sunt datoare să le mulțumesc pentru tot efortul, munca, inspirația și mai ales sufletul pus la realizarea acestor bijuterii muzicale care vor rămâne pe vecie în sufletele noastre, a tuturor celor implicați, ca punct de referință a muncii noastre dedicată folclorului nemțean.

Dragostea pe care o port acestor copii și tineri iubitori de folclor e dincolo de ce pot exprima în cuvinte, ei devenind parte din viața mea. Le mulțumesc pentru ceea ce eu am învățat de la ei și pentru toată dragostea lor pe care o simt transmisă zi de zi. Îmi doresc să rămâneți mereu aceiași copii deosebiți, implicați, muncitori, cu respect pentru tot ceea ce ține de rădăcinile poporului român, să iubiți și să transmiteți și copiilor voștri dragostea și respectul pe care îl aveți pentru toate aceste valori.”

Au colaborat, pentru realizarea pieselor, rapsozi și artiști consacrați, precum Grigore Niță, Marius Dochița, Cristian Năstase, regretata Mariana Honceru, cu Laurențiu Marian, Ioana Stoleru și Otilia Todică. Albumul este realizat de Casa de discuri „Ana Sound” din Suceava. Imprimarea și masterizarea pieselor albumului au fost realizate de Studoiul „Saint Sound Records”, responsabil, Ciprian Chirvase.

Intrarea la concert se va face pe bază de invitație. Relații, la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, telefon: 0233/214.026.