ÎN CURÂND VOM CUNOAȘTE LAUREATUL CONCURSULUI NAȚIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ „NICOLAE MILORD”

Nicolae Milord

În organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, zilele acestea se află în desfășurare Concursul naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, ediţia a șasea.

Competiția, programată în perioada 21 martie – 4 aprilie 2022, se adresează exclusiv cursanților de la Școlile Populare de Artă (și Meserii) din toată țara. Anul acesta, în concurs, la cele două secțiuni – pictură și grafică –, s-au înscris peste o sută de lucrări. După preselectia care se impune, vor intra în jurizarea finală 70 de lucrări, dintre acestea urmând a fi aleși premianții și laureatul ediției a șasea

Juriul este format din criticul de artă Emil Nicolae  (președinte al juriului), Ștefan Potop (președintele U.A.P. – Filiala Neamț), Cristian Bistriceanu (artist plastic, profesor în cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț) și Carmen Elena Nastasă (managerul instituției organizatoare).

La finalul concursului, organizatorii vor prezenta, în cadrul unei expoziții virtuale, lucrările participante. Apoi va urma o expoziție cu lucrările premiate, locația urmând a fi anunțată în timp util.

Proiectul Concursul naţional de arte plastice „Nicolae Milord” are ca scop o mai bună cunoaştere a creaţiei pictorului pietrean, precum și omagierea operei şi personalităţii artistice a acestuia.

Reamintim laureații Marelui Premiu „NICOLAE MILORD” de la cele cinci ediții anterioare: Sara VOAIDEŞ (Şcoala Populară de Artă Târgu Mureş) – 2017, Dănuţ ACONSTANTINESEI (Şcoala de Arte Botoşani) – 2018, Robert  VOITCHEVICI (Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava) – 2019, Marilena Popa (Școala de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Sibiu) – 2020, Maria Andronoiu (Școala de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila) – 2021.