„ÎN RITMURI DE DANS” – RECITAL DE PIAN RALUCA RAD

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, pregătește următorul eveniment din cadrul Stagiunii muzicale. Astfel, miercuri, 13 martie 2024, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț (ora 18:00), melomanii nemțeni o pot reîntâlni pe Raluca Rad, pianistă valoroasă și pedagog la academia clujeană.

Sub genericul „În ritmuri de dans”, protagonista recitalului, ajutată de moderatoarea Anamaria Veleșcu, va face o călătorie muzicală prin lumea dansurilor stilizate, din literatura pentru pian solo.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

***

Raluca Rad este lector universitar doctor la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Absolventă a aceleiași instituții, la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera, Raluca Rad și-a continuat studiile în cadrul cursurilor internaționale cu pianiști precum: Robert Levin, Ya-Fei Chuang, Jean-François Antonioli sau Peter Donohoe.

Raluca Rad este câștigătoare și laureată a mai multor concursuri pianistice, dintre care amintim aici:„W. A. Mozart” Cluj-Napoca (2002), „Pro Piano” București (2005), „Ella Phillip” Timișoara (2006).

A colaborat, ca solistă, cu numeroase orchestre filarmonice din România, având o intensă activitate și în concertele camerale.

Raluca Rad este implicată în diverse programe de educație muzicală pentru copii și adulți ale Academiei Naționale de Muzică din Cluj-Napoca, în work-shop -uri, ateliere interactive sau concerte multimedia.