ÎNCEPE FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL”, EDIȚIA A XXIV-A

Ediția a XXIV-a a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul” va debuta joi, 3 august, la Piatra-Neamţ cu o paradă a portului, dansului şi cântului tradiţional (ora 18:00, pe traseul cuprins între Teatrul Tineretului – „Grand Hotel Ceahlău” – Muzeul de Istorie – Casa de Cultură – Teatrul Tineretului), paradă urmată de spectacolul de deschidere programat pentru ora 19:00, pe platoul Curţii Domneşti.

Vor urma spectacole la Bicaz (vineri, 4 august, zona sălii de sport), Târgu Neamţ (sâmbătă, 5 august, Amfiteatru), care au programate la finalul lor recitalurile ale îndrăgiților interpreți ai folclorului moldovenesc Vasilica Tătaru și Laurențiu Marian

Finalul ediţiei curente este programat a avea loc în municipiul reşedinţă de judeţ duminică, 6 august, când este programat SPECTACOLUL DE GALĂ (ora 19:00), în cadrul căruia publicul nemțean va putea lua parte la Concertul extraordinar susținut de Paul Surugiu – Fuego, alături de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”.

Reamintim că în cadrul ediției de anul acesta va avea loc Colocviul Internațional de etnografie și folclor „Zestrea Moldovei”, la care sunt invitați să participe specialiști din întreaga țară. Colocviul se va desfășura între 3 și 5 august, la Grand Hotel Ceahlău (orele 10-16).

Cu ajutorul acestora, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț inițiază, în cadrul Festivalului, o serie de Ateliere de dans tradițional (în Parcul central, între 3 și 5 august, orele 10-13). În ideea reintegrării jocului tradițional românesc în viața noastră de zi cu zi, Atelierele vor aduce în mijlocul orașului bucuria și obiceiurile satului din zilele de sărbătoare.