NEAMŢ ART FESTIVAL, SPAŢIU DESCHIS CULTURII Ediţia a III-a, 2-4 septembrie 2022

Începutul toamnei aduce NEAMŢ ART FESTIVAL. Organizată de Consiliul Judeţean Neamţ Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” șiu Primăria Municipiului Chișinău, manifestarea, care se va desfășura între 2 și 4 septembrie, este una complexă. În prim-plan se va afla muzica. Vor fi seri de concerte oferite de „Vali Boghean Band”, Camerata Chișinău, „Brio Sonores”, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Un eveniment important al ediției curente este vernisajul expoziției ARTIȘTI PLASTICI DIN CHIȘINĂU, care va avea loc vineri, 2 septembrie 2022, ora 17:00, la Muzeul de Artă Piatra-Neamț.

 Alte elemente atractive aflate în cuprinsul ediției a treia a Neamț Art Festival sunt demonstraţiile de arte marţiale, dans modern și dans sportiv, precum și atelierele de creație: pictură icoane pe sticlă, țesut mărgele, prelucrare a sticlei, sculptură în lemn, caligrafie cu tocuri de sticlă.

Seara a treia a NEAMȚ ART FESTIVAL va fi una specială.Pe scena din Piaţa Turnului se va desfășura o extraordinară prezentare de bijuterii confecţionate manual. Cu această ocazie va fi prezentată lucrarea „DE LA CUCUTENI, LA MILENIUL III”, album care cuprinde imagini de la evenimentul de anul trecut, prezentarea de bijuterii lucrate manual și inspirate de arta populară românească, precum şi de străvechea civilizaţie cucuteniană.

Finalul ediției va fi unul plin de energie și tinerețe, acestea fiind date de muzica apreciatului DJ Manuel Riva.

Locul ales pentru desfăşurarea evenimentelor culturale și artistice din cadrul Neamț Art Festival este centrul istoric al municipiului – Curtea Domnească –, loc tradiţional în care au loc anual marile sărbători muzicale aflate în organizarea Centrului: Festivalul „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ” şi Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

Prin Neamţ Art Festival, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ vizează atragerea interesului publicului larg pentru artă şi pentru promovarea municipiului Piatra-Neamţ ca un spaţiu deschis culturii.

Partenerii întregului proiect Neamţ Art Festival de anul acesta sunt Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț, Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, Complexul Muzeal Național Neamț, Primăria Municipiului Chișinău. Sponsori: Pop Cola, Salon Annabell.

„FLOWER POWER – INSPIRED BY NATURE”

Este titlul sub care se va derula o spectaculoasă prezentare de bijuterii dedicată zeiței Flora.

Gala bijuteriilor „Flower Power inspired by nature” este organizată de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în parteneriat cu comunitatea „Loja pasionaților de mărgele”, călăuzită de doamna Ana Zaporojan din Oradea și de Laura Bogdan Hancăș din Petroșani.

Manifestarea reunește douăzeci și nouă de creatori de bijuterii din optsprezece localități din România: Galați, Suceava, Constanța, Târgoviște, Corbeanca-Ilfov, Roman, Târgu-Mureș, Petroșani, Timișoara, Rozavlea-Maramureș, Tecuci, Caracal, București, Satu Mare, Iași, Buzău, Oradea și, desigur, Piatra-Neamț. În plus, sunt prezenți patru creatori de bijuterii din afara hotarelor țării, din Armenia, Germania, Italia și Israel.