Pe 16 octombrie, la Piatra-Neamț: VIOLONCELLISSIMO – Clasic la puterea a treia: EUFORICA!

Ediția a IV-a a turneului VIOLONCELLISSIMOClasic la puterea a treia, supranumit anul acesta EUFORICA, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral „Violoncellissimo”, va ajunge și la Piatra-Neamț, în ziua de 16 octombrie 2022, ora 17:00, sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț.
Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă „Violoncellissimo”, pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, Euforica, nu este deloc întâmplător: „De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri”, spune violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii „George Enescu”.

Intrarea se face pe bază de invitație emisă de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, prețul unui loc fiind de 20 lei. Acestea pot fi ridicate de la Secretariatul instituției, strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A, Piatra-Neamț, telefon: 0233.214.026.

„Violoncellissimo” este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.


Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul „Cellissimo”, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto).

Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.