„PIERDUT PRINTRE HIMERE”, EXPOZIŢIE CRISTINEL IONEL PRISACARU LA „VACANŢE MUZICALE”

Luni, 1 iulie, în cadrul „Vacanţelor Muzicale”, artistul plastic romaşcan Cristinel Ionel Prisacaru va expune, pe simezele Sălii Multimedia de la Teatrul Tineretului, lucrările reunite sub genericul „Pierdut printre himere”.
Evenimentul, aflat în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se va desfăşura începând cu ora 18:30, la T.T., constituindu-se într-o avantpremieră a recitalului vocal-cameral „Muzica în familie”, oferit de soţii Bianca şi Remus Manoleanu, care este programat la ora 19:00, la sala mare a Teatrului Tineretului.
Vernisajul expoziţie va beneficia şi de aprecierile estetice făcute public de criticul de artă dr. Lucian Strochi.
Intrarea publicului la ambele manifestări este liberă.

***

CRISTINEL IONEL PRISACARU 
Este, din 2010, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. A absolvit Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ (1997), Şcoala de Pictură Bisericească în cadrul Patriarhiei Ortodoxe Române, Bucureşti (1998) şi Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design a Universităţii de Artă „George Enescu” Iaşi, Secţia pictură murală (2002).
A debutat pe simeze în 2003, cu două „personale” de grafică şi pictură, la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman Roman, respectiv Pătrat – expoziţie personală de pictură la Galeriile de Artă „N. N. Tonitza”, Bârlad.
De atunci şi până în prezent a acumulat în portofoliul artistic multe prezenţe în galeriile de artă din ţară, cu precădere în zona Moldovei – Tecuci, Piatra-Neamţ, Iaşi, Bacău, Suceava. A fost invitat să expună lucrările sale şi peste hotare: Biella (Italia) – 2004, Balcic (Bulgaria) – 2013, Santa Croce, Florența (Italia) – 2018.
Valoarea sa artistică a fost recunoscută de specialiştii din domeniu, în decursul anilor primind multe premii şi distincţii: Diplomă de merit – Gala Ambasadorilor nemțeni, ediția a II-a, Piatra Neamț, 2018; Diplomă de Excelență și Titlul de Membru de Onoare – Seara basarabeană, ediția a II-a, Roman, 2016; Diplomă de Excelență pentru Pictură – Tabăra de creație artistică „Izvorul Tămăduirii”, ediția a IV-a, Bălușești, Neamț, 2016; Certificat de participare – Omagiu pictorului „Constantin Filimon”, ediția I, Piatra Neamț, 2015; Diplomă de Excelență – Anuala de Pictură, Grafică și Sculptură, ediția a X-a, Roman, 2014; Trofeu și Diplomă de Excelență – Gala Excelenței Romașcane, secțiunea Cultură, Roman, 2014; Diplomă de Excelență – Bienala Națională de Artă Plastică „Lascăr Vorel”, Piatra Neamț, 2013; Trofeul „Nisiparnița” și Premiul pentru Pictură – „Clepsidre irizate – pictor Gheorghe Iliescu”, Roman, 2013.
Grafician de talent, a fost cooptat să colaboreze în diverse proiecte artistice, realizând grafică pentru mai multe volume, precum şi o serie de sigle pentru diverse instituţii de sta sau particulare din zona municipiului Roman. Dintre cărţile care conţin grafică marca Prisacaru amintim: volumele de versuri „Paznicii pereţilor” de Cornel Paiu, „Moartea florii de iasomie” de Iuliana Ivan, „Cu tine sub stele” de Diana Maria Tendeleu, „Tabor” de Cornel Paiu.
Este membru fondator şi membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Culturale Clepsidra, Roman.