POVESTE DE IARNĂ CU „LUPII LUI CALANCEA” ȘI „URȘII” DIN ASĂU, LA FESTIVALUL „STEAUA SUS RĂSARE”

Miercuri, 27 decembrie 2023, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, va avea loc a LIII-a ediţie a tradiţionalului Festival de datini şi obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare.

Va fi vremea când străzile din centrul municipiului Piatra-Neamţ vor fi luate cu asalt de colindători, urători, mascaţi, urşi, capre, cerbi, aparţinând alaiurilor din ținutul nostru şi din judeţele megieşe. Invitați de marcă vor fi membrii grupurilor „Lupii lui Calancea” din Republica Moldova și „Urșii” din Asău.

Aşadar, miercuri, 27 decembrie, începând cu ora 16:00, pe traseul Teatrul Tineretului –Hotel „Ceahlău” – Muzeul de Istorie – Casa de Cultură –Teatrul Tineretului, va avea loc parada formaţiilor participante: Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, „Urşii” de la Asău (Bacău), Alaiul de datini și obiceiuri din Ceplenița (Iași), Alaiul Plugușorului – „Sumănarii” și „Banda lui Jianu” din Trifeşti (Neamţ), Alaiul de datini „Răzeșii Cracăului și Năvala urșilor”de la Girov (Neamț), Alaiul de datini și obiceiuri „Străjerii muntelui” Farcașa (Neamţ), Alaiul de datini și obiceiuri de la Pâncești (Neamț) și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului”.

Parada formaţiilor va fi urmată de spectacolul formațiilor participante (ora 17:00) pe scena amplasată în Piața Ștefan cel Mare.

Programul artistic al ediției curente a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare” va culmina cu spectacolul extraordinarPOVESTE DE IARNĂ. Lupii lui Calancea”, însoțiți de „Urșii” din Asău, vor încălzi sufletul românilor într-un concert de neuitat care va aduce în inima tuturor mai multă căldură, mai multă bunătate și multitudinea de amintiri a datinilor neamului nostru. Acest eveniment excepțional este programat a începe la ora 19:00.