PROIECTE, mai 2010

 

30 aprilie – 2 mai 2010 – Târgul „Flora şi Grădina”, Piaţa Libertăţii
Târgul a fost organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ în parteneriat cu instituţia noastră, care a prezentat o expoziţie a claselor de pictură, cusut-ţesut şi un spectacol al tarafului Ansamblului „Floricică de la Munte”.

6 mai 2010 – Ziua Europei, spectacol, Teatrul Tineretului, ora 17,00
Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, Ziua Europei a devenit deja o tradiţie. Spectacolul a cuprins tradiţii din Ungaria, Spania, Franţa, Italia, Grecia, Germania şi România şi a avut ca scop apropierea cetăţeanului de valorile esenţiale ale Uniunii Europene.

13 mai 2010 – „Şezători în judeţul Neamţ, comuna Tazlău, Căminul Cultural Tazlău, ora 16,00
Proiectul îşi propune reconstituirea tradiţiilor de altădată, a şezătorilor care se organizau în comunităţile săteşti şi erau cu caracter lucrativ sau distractiv. Aceste şezători se organizau în perioada iernii în postul Crăciunului şi după Sărbătorile de iarnă..

14 mai 2010 – Recital de pian al ansamblului cameral „Remember Enescu
În cadrul proiectului „Zilele culturii muzicale”,proiect care are ca scop promovarea culturii muzicale în rândul publicului, mai ales tânăr, din oraş, a avut loc un recital la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, Sala Tapiseriilor. 

16 mai 2010 – Armindeni Cheile Bicazului, Festivalul judeţean al formaţiilor de dansuri populare
Comună veche românească, Bicaz Chei prezintă interes turistic datorită elementelor de arhitectură populară tradiţională, ocupaţii, meşteşuguri artistice, obiceiuri locale de străveche tradiţie. Manifestarea este dedicată zilei comunei Bicaz Chei, zi ce marchează  plecarea oilor la munte. La manifestare au luat parte solişti şi formaţii de muzică populară, buciumaşi, rapsozi din zonă. A participat şi Ansamblul folcloric “Floricică de la Munte”.

27-29 mai 2010 – Târgul de artă populară „Lada cu zestre”, Piaţa Libertăţii
Târgul a fost organizat de Consiliul Judeţean Neamţ, Muzeul de Etnografie Piatra-Neamţ şi instituţia noastră.

31 mai 2010 – Sărbătoarea Salcâmului, Ediţia a II-a, comuna Dragomireşti
În cadrul sărbătorii tradiţionale a comunei, Ansamblul „Floricică de la Munte” a susţinut un spectacol.

Acest articol a fost postat in 2010.