„RĂVAȘ DE COLORAT”, O NOUĂ APARIŢIE EDITORIALĂ LA „NONA”

Tocmai ieşită din tipografie, cartea colegei noastre Ionela Lungu abia aşteaptă întâlnirea cu publicul! Unul aparte: copiii. Foarte apropiată de cei mici – poate şi pentru faptul că Ionela este unul dintre puţinii meşteri populari care îşi dedică talentul artistic personajelor din opera lui Ion Creangă – Ionela a născocit o bijuterie dedicată celor mici: un răvaş în care alături de fragmente din opera Humuleşteanului celebru în lumea largă au fost plasate crochiuri, schiţe desenate care ilustrează textile, crochiuri ce urmează să fie colorate, fiind pusă astfel la încercare puterea creatoare a micilor cititori.

„De ce RĂVAȘ DE COLORAT?

Pentru că «răvaș» e varianta mică de la «carte».  E ca un bilețel pe care-l trimit copiilor, încurajându-i să citească poveștile lui Ion Creangă și să identifice elementele componente – subiecte din poveste.

Schițele desenelor din acest RĂVAȘ… sunt răspunsuri la întrebările micilor meșteri pe care le primesc la ora de modelaj lut: «Cum să facem cuptorul, doamna?”» «Dar cocoșul?», «Cum arată o căsuță de la sat?». Desenele vin astfel în ajutorul copilului de a recrea o lume pe cale de dispariție, aproape uitată, dar care îmi doresc să rămână vie în inima lor.”(Ionela Lungu)