RECITAL DE DATINI DE IARNĂ ÎN CURTEA SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ

În vremea Sfintelor Sărbători de iarnă, perioadă din an mult așteptată, există și oameni aflați în suferință, care nu pot fi alături de familiile lor. Astfel, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ duce Ansamblul Folcloric „Codrii Neamţului”, participant la ediția a 53-a a Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Steaua sus răsare”, în curtea spitalului din Piatra-Neamţ, pentru a prezenta un program complex inspirat din datinile și obiceiurile moștenite de la străbuni.

În acest mod, încercăm să aducem alinare celor internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, dar și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în unitate în aceste zile,

Evenimentul va avea loc miercuri, 27 decembrie 2023, începând cu ora 17:15.

ANSAMBLUL FOLCLORIC „CODRII NEAMŢULUI

Ansamblul a fost înființat în anul 2009 la inițiativa coregrafului Sebastian Coroi și are în repertoriu suite de dansuri din judetul Neamt, dar și din alte zone ale țării, remarcându-se de-a lungul anilor la numeroase spectacole și festivaluri atât în țară cât și în străinătate, participând în cadrul multor emisiuni TV. În anul 2017, a participat de doua ori la Festivalul de Folclor din Bruxelles, reprezentând cu mândrie și profesionalism județul Neamț.

Grupul folcloric aparține Asociaței culturale omonime, având în componența sa un număr de zece soliști-colaboratori și o medie de cincizeci de dansatori, de diferite vârste, cu diverse activități profesionale la bază. Din anul 2009 și până în prezent, reușește să se autofinanțeze și să achiziționeze costume din mai multe zone ale țării și recuzita necesară susținerii multor spectacole pe parcursul anului.

Ansamblul colaborează, de la sfârșitul anului 2017, cu orchestra „Rapsozii Neamțului” din Piatra-Neamț, condusă de dirijorul Daniel Iorgu-Bulai.