REGULAMENTUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE ARTE PLASTICE „NICOLAE MILORD”, Ediţia I, Piatra-Neamţ, 16 mai 2017

 

REGULAMENTUL

CONCURSULUI NAŢIONAL DE ARTE PLASTICE „NICOLAE MILORD”,

Ediţia I, Piatra-Neamţ, 16 mai 2017

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Arte Piatra-Neamţ, organizează, între 15 și 31 mai 2017, prima ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, având ca scop promovarea şi afirmarea creaţiilor elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi o mai bună cunoaştere a creaţiei pictorului pietrean Nicolae Milord, omagierea operei şi personalităţii artistice a acestuia.

Concursul va avea două secţiuni:

 1. Pictură
 2. Grafică

Fiecare Şcoală de Arte va selecta câte un singur participant pentru fiecare secţiune, fişele de înscriere urmând a fi avizate de şcoala pe care o reprezintă. Fiecare concurent se poate înscrie în concurs cu maxim 2 lucrări. (fisa de inscriere)

Lucrările de pictură şi grafică, înrămate, nu vor depăşi dimensiunile de 70/50 cm (inclusiv ramele) adecvate expedierii prin poştă. Pe verso, lucrările vor avea inscripţionate:

 • numele şi prenumele autorului;
 • şcoala de arte pe care o reprezintă;
 • titlul lucrării;
 • tehnica de lucru;
 • numărul de telefon.

Lucrările vor fi trimise până la data de 12 mai 2017 (data poştei), jurizarea urmând a se realiza în data de 15 mai 2017. Lucrările primite vor fi returnate în acelaşi ambalaj. Organizatorii nu îşi pot asuma răspunderea pentru eventualele deteriorări în timpul transportului.

Lucrările vor fi trimise la adresa:

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, Şcoala Populară de Arte,         str. Ştefan cel Mare, nr. 3A, cod 610101, Piatra-Neamţ.

Vernisarea expoziţiei şi decernarea premiilor vor avea loc pe data de 16 mai 2017, la Piatra-Neamţ.

Juriul, alcătuit din personalităţi în domeniul artelor plastice, va acorda următoarele premii:

 • Marele Premiu, în valoare de 800 de lei;
 • 2 premii I în valoare de 600 de lei fiecare;
 • 2 premii II în valoare de 500 de lei fiecare;
 • 2 premii III în valoare de 400 de lei fiecare.

Juriul îşi rezervă dreptul de a nu acorda unele premii şi/sau de a le redistribui.

La vernisajul expoziţiei, vor fi invitaţi să participe şi premianţii, aceştia urmând să-şi suporte cheltuielile de transport.

Lucrările premiate vor rămâne în patrimoniul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – Şcoala Populară de Arte Piatra-Neamţ.

Rezultatele concursului, ora şi locul desfăşurării vernisajului şi festivităţii de premiere vor fi anunţate telefonic şi/sau prin e-mail, după jurizarea lucrărilor din data de 15 mai 2017.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefonul instituţiei 0233.214.026.

Manager,

Carmen-Elena Nastasă