Vacanţe Muzicale la Piatra Neamţ – Miercuri, 6 iulie 2022 – Piața Turnului, ora 21:00

Miercuri, 6 iulie 2022 – Piața Turnului, ora 21:00

SEARĂ DE BLUES  

BLUE DROPS

Soliști : BERTI BARBERA  

             NICU PATOI   

Blue Drops se deschide către public. Cel mai bun produs de blues acustic apărut până acum în România, din partea a doi dintre cei mai titrați muzicieni: Berti Barbera și Nicu Patoi. Mai multe instrumente, stiluri și stări, doar doi artiști, o singură lume, aceea a sunetelor sincere și bine articulate. O delectare pentru orice iubitor de specialități muzicale, o bucurie pentru oricine primește divertismentul de calitate și arta muzicală cu deschidere. O performanță la nivel mondial.

„Nu suntem americani. Nu am vizitat această țară până acum, dar am ascultat-o pe tot parcursul vieții. Nu suntem nici «maeștri» văduviți de adulație, dornici de a demonstra măreție plebei. De ce blues, totuși, dacă nu suntem americani și nu am respirat niciodată aerul de acolo? Pentru că este muzica pe care o percepeți imediat, în timp ce noi putem da totul ca muzicieni. Pentru că prin emoții puternice, dureri de cap și inimă, dezamăgiri și revelații am trecut toți, dar poate nu am avut aceeași ocazie de a fi sinceri.

Suntem ca apa atinsă de o picătură albastră, infuzând muzica pe care o articulăm cu pasiune, prin dinamica emoției care ia atât de multe forme, în atât de multe feluri, de atât de multe ori. Blues-ul e cât se poate de real, forma lui simplă oferă libertate expresiei, ne dă ușurința de a fi direcți, intenși și coerenți, mai ușor de înțeles. Piesele sunt diferite, pentru că noi suntem diferiți, sunt atâtea tipuri de blues pentru că există multe tipuri de oameni. Acesta este omagiul nostru adus muzicii care a venit ca un sprijin în multe momente dificile de-a lungul vieții, este lumea noastră reală, locul în care putem fi noi înșine. Fiecare piesă are propria estetică, primind o abordare care ne-a făcut să studiem stiluri și tehnici, pentru o muzică limpede și vie.”

BERTI BARBERA

NICU PATOI si BERTI BARBERA

Este cunoscut ca un artist cu un stil aparte, care acoperă o arie variată de stiluri musicale, de la Jazz, trecând prin Blues, spre muzica Rock. Născut la Rădăuți (Suceava), în 27 ianuarie 1972, Berti Barbera descoperă lumea muzicii de mic copil. Rând pe rând, până în anii studenției, ia contact cu chitara, cu tobele, muzicuța, în același timp consolidându-și stilul vocal.

„Momentul «Taverna» mi-a adus cea mai largă expunere, ajutându-mă să folosesc ceea ce am învățat până în acel moment și să cunosc cea mai mare parte a oamenilor valoroși din jurul meu. De asemenea, cele două turnee alături de «Timpuri noi», anul în care am fost împreună cu «Proconsul» și proiectele alături de «Platonic Band», «4Given» sau «13» mi-au dat ocazia de a folosi aproape tot arsenalul acumulat până atunci.”

NICU PATOI

A mai cântat (alături de Berti Barbera) la „Vacanţe Muzicale”, este unul dintre puţinii chitarişti autohtoni cu polivalenţă stilistică remarcabilă. Construieşte sonorităţi surprinzătoare, indiferent de genul pe care îl abordează. Este un muzician rafinat, apreciat pentru proiectele sale artistice, un „trotter” al stilurilor adaptate chitarei.