Vacanțe Muzicale XLVIII – CONCERT POPFOLKLORICA

Seara de joi, 6 iulie 2023, se va închide cu evoluția muzicienilor cuprinși în proiectul muzical intitulat Popfolklorica, proiect cross-over româno-norvegian, care aduce împreună un mix de artiști cu influențe și backgrounduri muzicale diferite. Interpretare sută la sută live, un stil construit în jurul muzicii pop, cu elemente din jazz, blues, vintage soul, folk. Repertoriul lor constă în piese originale, dar și coveruri reinterpretate cu instrumental românesc.

Popfolklorica este conceptul sub umbrela căruia artistul Ovi a reușit să aducă împreună artiști cu stiluri de muzică care variază de la jazz la motown sau soul, cu elemente etno și de folclor. Abordarea Popfolklorica contestă limitele muzicale ale scenei românești, prin versatilitatea instrumentală și doza de energie vibrantă pe care o transmit ca grup, care cuprinde șapte membri: Ovi (vocal și clape), Anton Cazanoi (țambal), Cezar Cazanoi (instrumente de suflat), Eugenia Nicolae (vocal), Sorin Zlat (pian), Seby, Joo (bass), Marius Ciupitu (tobe).

______________________________________________________________________

OVI. Frontman al conceptului Popfolklorica, cu o experiență de peste 25 de ani de live entertainer, vocalist, keyboardist, compozitor și producător muzical în Norvegia, România, Europa, Asia și S.U.A.

Ca performanțe obținute de-a lungul timpului, care îl consacră printre artiștii titrați din România, reținem: două Premii la Festivalul „Cerbul de Aur” 2009; locurile 3, respectiv 10, în plan international, pentru România, alături de Paula Seling, la Eurovision 2010-2014; „Duelul pianelor” 2017-2019 (TVR); compozitor în cadrul „ESC contest” 2009-2022 pentru Norvegia, Belgia, Danemarca, Spania, Armenia & România; songwriter în cadrul: „Songfarm – Sweden” 2010-2015, Black Rock – Santorini 2014, LA & Palm Springs US 2016-2018, Armada & Ultra Music Amsterdam 2018.

ANATOL CAZANOI și CEZAR CAZANOI

Cei doi frați aduc spritul folclorului românesc în Popfolklorica, ca maeștri desăvârșiți ai genului și muzicii etno tradiționale, indiferent de zonă sau stil. Ei au colaborat de-a lungul timpului cu artiști de renume precum: Nicolae Botgros, Loredana, Gheorghe Zamfir sau Eugen Doga.

EUGENIA NICOLAE

Vocalistă a proiectului Popfolklorica, Eugenia Nicolae s-a remarcat în industria muzicală românească prin stilul fresh, născut din combinația folclorului cu alte genuri muzicale contemporane. Își scrie propriile piese, contribuind inclusiv la componistica Popfolklorica. Eugenia Nicolae atinge o armonie muzicală împreună cu Ovi, rezultatul fiind un melanj de interpretări între muzica pop și piesele tradiționale.

SORIN ZLAT

Renumit pianist de jazz, Sorin Zlat se remarcă în proiect prin virtuozitatea sa instrumentală și originalitatea aranjamentelor pe care le propune pentru repertoriul Popfolklorica. Are în spate o carieră impresionantă, cu multe succese repurtate, printre care: Marele Premiu la Jacksonville Jazz Festival și Monaco Jazz Festival. A concertat la Montreux Jazz Festival, London Jazz Fest, Blue Note New York și a împărțit scena cu artiști precum: Chick Corea, Branford Marsalis, Tito Puente.

SEBY JOO

Unul dintre cei mai titrați basiști din industria muzicală românească, Seby are la activ colaborări cu artiști autohtoni precum Connect R, Raluka, sau participare la „Vocea României”.

MARIUS CIUPITU

Toboșarul Popfolklorica, Marius este un instrumentist de excepție. Printre proiectele muzicale la care și în care s-a implicat se numără trupa „Mandinga”, ca membru fondator.