LA MULŢI ANI, DOAMNĂ PROFESOR CORALIA LETIŢIA BUNGHEZ!

Coralia Letiţia Bunghez

Coralia Letiţia Bunghez s-a născut pe 9 martie 1936, la Bâra, Neamţ. După efectuarea studiilor generale şi liceale la Roman şi Iaşi (1943- 1954), a urmat cursurile Facultăţii de Filologie-Istorie-Filozofie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (1954-1958).

Activitatea profesională a început-o la finalul decadei a şasea a veacului XX, predând limba şi literatura română la Şcoala Generală din Stăniţa şi la Şcoala Medie Săbăoani, Judeţul Neamţ, apoi la licee din Bacău şi din Piatra-Neamţ, fiind şi astăzi un foarte apreciat cadru didactic al Liceului „Petru Rareş”.

Coralia Letiţia Bunghez este şi o cunoscută publicistă, debutând editorial în 2003 cu lucrarea monografică „Colegiul Naţional «Petru Rareş» – de istorie (1969-1999)”, urmată de „Pasiune şi culoare – Convorbiri cu Iulia Hălăucescu” (2007), ambele la Editura Nona, şi „Muzeul de Artă «Iulia Hălăucescu»”.

Multe dintre textile scrise de Coralia Letiţia Bunghez se regăsescîn paginile revistelor de cultură, cu preponderenţă în Revista „Asachi”.

Sursă de documentare: Constantin Tomşa – „Personalităţi ale culturii din judeţul Neamţ”.