RECITAL CAMERAL „DUO MELOS”

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cuj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, reiau şirul concertelor şi recitalurilor din cadrul Stagiunii muzicale 2022-2023. Astfel, miercuri 29 martie 2023, începând cu ora 18:00, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamţ, melomanii au prilejul unei noi întâlniri cu „Duo MELOS”, formație camerală compusă din Titus Flueraș (vioară) și Constantin Andrei (chitară). Programul muzical cuprinde lucrări de Enrique Granados, Joaquin Nin, Fernando Carlos Tavolaro, Niccolo Paganini, Maximo Diego Pujol.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

***

TITUS FLUERAŞ este conferențiar universitar doctor la catedra de vioară a Academiei Naționale  de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Absolvent al şcolii de vioară clujene, al Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” (1991), şi-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi cursurile de Master la clasa maestrului Ştefan Ruha.

Titus Flueraş a obţinut numeroase premii la concursuri de vioară, atât naţionale cât şi internaţionale: Premiul I – Timişoara (1986), Premiul II – Bucureşti (1987), Premiul II – Cluj-Napoca (1988), Premiul Special al Fundaţiei Transilvania la Concursul „Sigismund Toduţă” – Cluj-Napoca (2003), Premiul I la Concursul Citta di Stresa – Italia (1985, 1986), Medalia de Aur la Johanesbourg – Africa de Sud (1993).

A concertat ca solist cu orchestrele filarmonicilor din Cluj- Napoca, Arad, Satu Mare, Oradea. A susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Franţa, Italia, Olanda, Ungaria, Africa de Sud.

În iarna anului 2003 a fost invitat de orchestra Filarmonicii Mozart din Viena într-un turneu în China unde a concertat ca solist.

Anul 2009 vine cu o realizare impresionantă: Titus Flueraş este singurul român câştigător al selecţiei mondiale pentru orchestra simfonică YouTube din cei peste 3000 de candidaţi. Mai mult, a fost desemnat concert-maestrul orchestrei simfonice YouTube şi concertează cu aceasta la New-York în celebra sală Carnegie Hall.

CONSTANTIN ANDREI este conferenţiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca şi a Extensiei Piatra-Neamţ.

Are un palmares bogat, participând la diverse manifestări artistice atât în ţară cât şi peste hotare, cum ar fi: Festivalul de chitară clasică de la Sinaia (1983-1990) sau Primăvara Muzicală de la Praga (1990).

A participat la cursurile de măiestrie ale chitariştilor: John Duarte, Costas Cotsiolis, Michel Sadanowsky, Pablo Marquez şi Claire Stancu Delerue.

A cântat ca solist sub bagheta dirijorilor: Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea şi Robert Houlihan.

Are o discografie bogată şi a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri.

Începând cu anul 1990 este prezent în juriul unor prestigioase festivaluri şi concursuri de chitară din ţară şi de asemenea este invitat să susţină recitaluri şi cursuri de măiestrie în Franţa, Italia, Germania și Serbia. Din anul 2000 alături de fraţii săi Aurelian şi Adrian formează „Trio-ul de Chitare Andrei”, susținând numeroase recitaluri pe scenele celor mai importante  instituții din ţară. Numele său mai este legat şi de înființarea  la Cluj-Napoca a Festivalului Național de Chitară Clasică în octombrie 2003, iar din 2005 – Festivalul International de Chitară TRANSILVANIA al cărui inițiator şi director artistic este.