2020

„CAIET DE DRAMATURGIE”

Editura „Nona” a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ vine cu o nouă propunere de lectură, de data aceasta adresându-se publicului cititor foarte tânăr. Datorită unui proiect mai vechi al actriţei Maria Hibovski, coordonatoarea clasei de actorie din cadrul Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ, la Editura „Nona” a ieşit pe piaţa  cărţii un nou „Caiet de dramaturgie”. Cursanţii de la actorie au fost încurajaţi de profesoara lor ca pe lângă jocul actoricesc să şi scrie. Dintr-o joacă luată în serios, în care imaginaţia fiecărui copil a fost pusă în mişcare, au reieşit douăzeci şi unu de texte dramatice semnate de: Ivona Roşu, Luca Gall, Maria Teodora Sandu, Darius Ştefan Dobrea, Rareş Munteanu, Robert Alexandru Mirică, Victor Mihai Vădeanu, Adelina Berariu, Sara Maria Brehuţă, Alexandra Lorena Chiriţescu, Tudor Fecic, Ioana Grigoraş, Mara Ocneanu, Matei Ocneanu, Matei Nicolae Spiridon, Ilinca Şerban, Catrinel Elena Şuba, Ştefana Cătălina Tărniceru, Constantin Teodorescu (cu două texte) şi Ema Alexandra Todiraş.

Cartea este la ediţia a doua, una revizuită şi adăugită. Această nouă apariţie de la Editura „Nona” beneficiază de ilustraţii grafice pentru fiecare piesă scrisă de copii, ilustraţii semnate de artistul plastic Radu Macavei, coordonatorul claselor de pictură şi grafică ale Şcolii Populare de Artă Piatra-Neamţ.

În plus, la finalul cărţii este ataşat un compact-disc care conţine înregistrarea audio a şapte texte prezente în „Caietul de dramaturgie”. Aceste înregistrări au fost făcute în timpul actualei pandemii de către actriţa Maria Hibovski şi au putut fi ascultate în premieră pe platforma de Facebook a Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.  

„Caietul de dramaturgie” nou apărut la Editura „Nona” poate fi găsit la sediul Centrului, strada Ştefan cel Mare nr. 3A, Piatra-Neamţ, telefon 0233.21.40.26.