CRISTINA MIHAI, LAUREATA CONCURSULUI NAŢIONAL „NICOLAE MILORD”, EDIŢIA A VII-A

Între 27 martie și 14 aprilie 2023, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, a organizat cea de a șaptea ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, proiect cultural educativ demarat în 2017 pentru a promova creaţiile elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi pentru o mai bună cunoaştere a operei și a personalității pictorului pietrean Nicolae Milord.

Concursul, desfășurat pe două secţiuni – pictură şi grafică –, a beneficiat , în procesul de jurizare, de competența și echidistanța unor personalități ale domeniului artelor plastice din județul Neamț:Emil Nicolae președinte de juriu, critic de artă), Ștefan Potop (pictor, președintele filialei Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România), Arcadie Răileanu (pictor, fost profesor în cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț) și Carmen Elena Nastasă (manager Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Festivitatea de premiere a avut loc odată cu vernisarea expoziţiei rezultată în urma concursului, pe 4 aprilie 2023, la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț.

Laureata Marelui Premiu este CRISTINA MIHAI, reprezentantă a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț (clasa, prof. Cristian Bistriceanu).

Marele Premiu Cristina Mihai – “În grădina lui Monet”, Scoala Populara de Arta Piatra-Neamt

La secțiunea Pictură, Premiul I a fost acordat cursantei de numai 14 ani, Teodosia Apetroaei (Școala de Arte Botoșani), iar Premiul II a revenit Mariei Bâdașcu (17 ani, Școala de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila). La această secțiune s-au acordat două Premii III, pe care le-au primit Maria Cristina Dincă (Şcoala de Arte „ Octav Enigărescu” Târgoviște) și Daniela Aiordăchioaie (Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați).

La secțiunea Grafică au fost acordate doar două premii: Premiul II lui Gabriel Smărăndache (21 ani, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Cornetti” Craiova) și Premiul III Laurei Tudorică (Școala Populară de Artă București).

Tuturor premiaților li se cuvin felicitări și urări de succes. În același timp, instituția organizatoare ține să mulțumească Școlilor de artă din țară care au participat la ediția curentă și să felicite profesorii acestor cursanți pentru dăruirea lor și calitățile didactice dovedite, aspecte care reies în mod indirect, în urma vizionării expoziției.

Laureata de anul acesta, Cristina MIHAI, se alătură celorlalți șase câștigători ai Marelui Premiu: Sara VOAIDEŞ (Şcoala Populară de Artă Târgu Mureş) – 2017, Dănuţ ACONSTANTINESEI (Şcoala de Arte Botoşani) – 2018, Robert VOITCHEVICI (Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava) – 2019, Marilena POPA (Școala de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Sibiu) – 2020, Maria ANDRONOIU (Școala de Arte și Meserii „Vespasian Lungu” Brăila) – 2021, Maricel BLAGA (Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galați) – 2022.