PROIECTE, iulie 2010

29 iunie – 4 iulie 2010 – Festivalul Internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”
click pentru detalii…

15 iulie 2010 – Stagiunea Ansamblului „Floricică de la Munte”
În cadrul proiectului, ansamblul coordonat de Dedilia Popovici a participat la emisiunea postului de televiziune Antena 2, „Hanul lui Tatu”.

16 iulie 2010 – Spectacol de balet
Organizatorii au realizat un spectacol caritabil care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru familiile afectate de inundaţii din comunitatea judeţului Neamţ. Spectacolul a fost susţinut de trupa de balet Koreean Ballet Theatre şi a avut două secţiuni tradiţional şi contemporan. Spectatorii au avut oportunitatea de a asculta opera tradiţională coreeană, de a admira dansuri aflate în patrimoniul cultural naţional coreean, oferite publicului de către artişti profesionişti din Republica Coreea

15 – 30 iulie 2010 – Şcoala de Vară, ediţia a II-a
Proiectul îşi propune să promoveze creaţia populară a comunităţii locale prin organizarea unor cursuri de vară pentru copiii şi tinerii din judeţul Neamţ, pentru formarea deprinderii confecţionării de produse de artă populară românească, articole textile, produse de lemn, produse de olărie dar şi de pictură şi grafică.
Au fost organizate cursuri de olărit (meşter Gelu Colibaba), ţesut (meşter Rodica Ciocârtău) şi pictură-grafică (prof. Arcadie Răileanu şi Lăcrămioara Gheghici).

25 iulie 2010 – „Sărbătoarea Războienilor”
Sărbătoarea Războienilor este o manifestare de tradiţie a judeţului Neamţ, strâns legată de un eveniment istoric şi anumemarea bătălie pe care a avut-o Ştefan cel Mare cu oastea turcească condusă de Mahomed la 26 iulie 1477.
De-a lungul timpului, la această sărbătoare au participat diferite personalităţi ale timpului – profesorul universitar de istorie naţionalaV.A.Urechia. Spiru Haret – ministrul cultelor şi instrucţiunii publice la acea dată sau Preasfinţitul Daniil al Moldovei, actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
În prezent se desfăşoară în ultima duminică din luna iulie şi cuprinde manifestări la troiţa ridicată în satul Valea Albă unde se presupune că ar fi avut Ştefan cel Mare punctul de comandă în cadrul confruntării din data de 26 iulie 1476 şi în parcul comunal la monumentul ridicat în memoria luptei desfăşurate pe aceste meleaguri. click pentru detalii…

29 iulie – 1 august 2010 – participare la Cerbul de Aur Junior
Ansamblul “Mugurelul” a participat la Cerbul de Aur Junior, care va avea loc la Arenele Romane, Bucureşti.

Iulie 2010 – Oferte culturale pentru turişti în municipiul Piatra-Neamţ
Proiectul îşi propune să promoveze şi să valorifice patrimoniul şi tradiţia cultural-artistică locală, prin activităţi de educare a tinerelor talente din municipiul Piatra-Neamţ şi judeţul Neamţ şi realizare de produse de artă populară românească, produse de ceramică, tapiserie, pictură, grafică şi fotografie.
Prin aceste activităţi se urmăreşte şi dezvoltarea turismului cultural în zona municipiului Piatra Neamţ şi judeţului Neamţ, ca urmare a organizării de evenimente culturale inovatoare, pe tot parcursul proiectului.

 

Acest articol a fost postat in 2010.